Újult erővel készül a szezonra a BRSE

2020. augusztus 4. 13:05 | D. Nagy Bence

Elkezdte a felkészülést az októberi szezonnyitányra a női röplabda Extraligában szereplő BRSE csapata. A röplabdások a koronavírus miatti hosszú leállás után új szakmai stábbal és új játékosokkal várják az új idényt.

Zajlott az élet kedden a Békéscsabai Röplabda Akadémián. A BRSE csapata már a következő, októberben induló szezonra készül. Az együttes új játékosokkal és új szakmai stábbal kezdte meg a felkészülést. Ennek egyik előfeltétele az volt, hogy a tagok csak negatív koronavírus-teszttel csatlakozhattak a csapathoz, a vizsgálatok szerint pedig minden teszt negatív eredménnyel zárult - közölte a csapat közösségi oldalán.

A 2020/2021-es szezonban új szakmai stáb segíti majd az együttes felkészülését. Tóth Gábor vezetőedző mellé a szlovén Alen Bektasevic másodedző és Filius István edző csatlakozott. A fizikai felkészítésért Darabos Balázs, a rehabilitációért Karolj Ferenc, a statisztikusi feladatokért pedig Antonio Ferrari felel majd.

– A felkészülés első időszakában nagyon fontos, hogy fejlesszük és frissítsük a labdaérintés alaptechnikáit. Ezzel telik az első hét, aztán fokozatosan egyre több taktikai elemet csempészünk az edzésekbe – mondta el Tóth Gábor. Hozzátette, hogy a következő szezonban vissza szeretnék építeni azt a hírnevet, amelyet a BRSE képviselt az utóbbi években. 

 

A teljes szakmai stáb. (Forrás: facebook/BRSE)

 

A vírushelyzet miatti hosszabb leállásról Pekárik Eszter elmondta, hogy az edzések nem maradtak el, mindenki egyéni tervet kapott.

– A szünet főként pihenéssel telt, de természetesen zajlottak az edzések, hiszen fontos volt, hogy a kényszerű leállás alatt se álljunk le a munkával – emelte ki a center. Hangsúlyozta, hogy a szakmai stábbal és az új igazolásokkal egy nagyon ígéretes csapat állt össze, a cél pedig az, hogy a felkészülés során is észlelhető legyen a folyamatos fejlődés.

 

Zajlik a felkészülés az októberi szezonrajtra

 

Az új szezonra készülve a BRSE egyik frissen igazolt játékosa is összegezte eddigi tapasztalatait.

– Bár nagyon élveztem a munkát a legutóbbi csapatomban, de már nem akartam Franciaországban játszani. Személyesen és minden más szinten is fejlődni szerettem volna, a békéscsabai edzővel folytatott beszélgetésben pedig minden olyan elhangzott, ami engem játékosként érdekelt - fejtette ki Lindsey Vander Weide. Hozzátette, hogy mind a csapatot, mind a programot motiválónak találta, ebből pedig ő is ki akarja venni a részét. 

 

További programok »

Itthon

FEL