Újrahasznosított téli dekorációkat készítettek a békéscsabai általános iskolák

2021. január 22. 18:11 | Papp Ádám Sándor

Kihirdette a Csabagyöngye Kulturális Központ annak a pályázatának az eredményét, amelyet a békéscsabai általános iskolák részére írtak ki, „Téli dekoráció az újrahasznosítás jegyében” címmel.

Hihetetlen kreativitás jellemezte azokat az alkotásokat, amelyeket hét békéscsabai általános iskola küldött be – kezdte a pénteki eredményhirdetést Forczek Győző, a Csabagyöngye igazgatóhelyettese. Hozzátette, hogy a jelentkezőknek kevesebb mint két hét állt rendelkezésükre ahhoz, hogy megálmodják és kivitelezzék alkotásaikat.

Az igazgatóhelyettes ismertette a helyezéseket a három tagú zsűri döntése alapjánt:

1. Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium.

2. Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.

3. Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Közönségdíjas a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola.

 

Fotó: Bagi József / 7.TV

Fotó: Bagi József / 7.TV

 

– Mindig fontosnak tartottuk az általános iskolák bevonását az intézményünk programjaiba, fontosnak tartottuk, hogy részt vegyenek a rendezvényeinken, ellátogassanak hozzánk. Sajnos most a járványhelyzet ezt nem teszi lehetővé, de valamilyen módon mindenképpen szerettük volna folytatni azt a munkát, amit eddig. A Csabagyöngye Kulturális Központnak is fontosnak tartja munkája során az újrahasznosítást, a szelektív hulladékgyűjtést, a környezettudatosságot – fogalmazott az igazgatóhelyettes.

Opauszki Zoltán környezetvédelmi tanácsnok úgy fogalmazott, fontos felhívni a figyelmet már fiatal korban a környezetvédelemre. Hozzátette: példaértékű együttműködés alakult ki a Csabagyöngye Kulturális Központ, a békéscsabai iskolák és a DAREH Bázis Zrt. között, amelyet a jövőben tovább folytatnának.

– Személyes meggyőződésem, hogy a gyerekek útján tudunk előre jutni. Sokan azt gondolják, hogy a felnőttek formálják a gyermekek szemléletét, szerintem ma már ez fordítva van. Azt tapasztalni, hogy a gyerekek erőteljes nyomást tudnak gyakorolni a szüleikre abban a tekintetben, hogyan is illendő viselkedni: szabad-e szemetet eldobni, hol a helye a pet-palacknak. Számos olyan kérdés van, ahol a gyerekek formálják a szülőket – emelte ki a tanácsnok.

A díjazott alkotások a Csabagyöngye Kulturális Központ földszinti ablakaiban láthatóak. A pályázatra készített műveket érdemes sötétedés után megtekinteni, hiszen mesterséges fénnyel megvilágítva láthatóak a legjobban. Az alkotások február végéig tekinthetők meg.

További programok »

FEL