Újra szerelmesek hete a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban

2023. február 10. 19:00 | Vincze Attila

Ezúttal is megrendezi a szerelmesek hetét február 11. és 18. között az Almásy-kastély Látogatóközpont. A gyulai kiállítóhelyek életében már hagyomány, hogy Valentin nap környékén különböző játékos eseményeket, páros programokat kínálnak egy teljes héten át.

Többek között Valentin napi csokoládé bonbonokat is lehet majd készíteni most szombaton az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában kialakított csemegetárban. Az intézmény szerelmesek hete programsorozatának nyitórendezvényén különféle afrodiziákumokkal töltött édességek kerülnek terítékre, melyekből minden résztvevő pár hazavihet egy-egy dobozzal.

– Töltetlen vagy töltött formában is lesz lehetőség bonbont készíteni vagy akár csak egy egyszerű csokiformát gyártani és persze, hogy ne csak úgy szabadkézben vigyék haza a vendégek őket, ezért díszes csomagolást is biztosítunk hozzájuk, amit szintén a látogatók készíthetnek el a programon – mondta Illikné Kukla Ildikó, szolgáltatásvezető.

 

 

A következő egy hétben azonban számos más érdekesség is várja majd az érdeklődőket a látogatóközpontban. A kastélyt működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője arról a romantikus kiállítótéri kalandjátékról mesélt híradónknak, melynek teljesítése esetén a párok kedvezményesen fogyaszthatnak a helyi kávézó italkínálatából. Fábián Tamás elmondta, hogy a teljes hetet felölelő programokon túl egyedi különlegességekkel is készülnek a szerelmesek számára, hiszen lesz például exkluzív Valentin napi vacsora, továbbá egy kétnapos esküvő kiállítással zárulnak majd az események.

– Mindkét helyszínen, tehát a Gyulai Várban és az Almásy-kastélyban is arra törekedtünk, hogy azontúl, hogy élményt tudjunk adni a vendégeinknek, találjunk ki olyan játékokat, olyan eseményeket, melyek adott esetben a párok kapcsolatépítését is szolgálni tudják, ilyen például az a keresőjátékunk, amely február 11-től 18-ig minden nap várja a hozzánk érkezőket – fogalmazott.

Az intézmény egy, a kastélyparkban elhelyezett szeretetszívvel is kedveskedik a pároknak, melyből bárki elvihet majd egy-egy  szerelmes idézetet útravalóul.

További programok »

Gyula

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06
FEL