Újra Stream Szerda!

2020. december 2. 07:33 | Gyemendi Réka

November 11-e óta nem fogadhatja vendégeit és közösségeit a Gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ sem. Az intézmény dolgozói természetesen nem fejezték be a munkát: a művelődési házhoz kötődő előadókkal egy online sorozatot állítottak össze.

A művelődési központban a munkatársak kialakítottak egy stúdiót, ahol minden szerdán felvesznek egy koncertet, gyerekelőadást vagy bábelőadást, amit élőben is közvetítenek. 

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ online élő közvetítésében december 2-án 18 órától Téglás Ferenc zenekara örvendezteti meg népzenei koncerttel a nézőket, meghitt, ünnepi dalokat is választva.

Téglás Ferencet Halmos Béla, illetve az ikonikus muzsikus gyulaisága indította el a népzenei pályán. Téglás Ferenc öt éves kora óta él Gyulán. Klasszikus zenét tanult, 1976-ban, a Kassák klubban hallotta először Halmost és Sebőt - ma már nemcsak zenél, neveli is vonós és pengetős hangszeres játékra a Gyulai Művészeti Iskolába járó növendékeit.

A linket, amin a stream elérhető lesz, a művház Facebook oldalán tesszik majd közzé a kezdés előtt fél órával.


A sorozat első koncertje újra nézhető az Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

">Youtube csatornáján.

További programok »

Itthon

Számos rendelet hatályát meghosszabbította a kormány a háború miatt

Június 1-jével lejár a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet Magyarországon, a május 26-ai Magyar Közlöny alapján azonban számos ezen időszak alatt hozott rendeletet meghosszabbít a kormány, több helyütt helyettesítve a járvány miatti veszélyhelyzetre való hivatkozást "az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében" bevezetett veszélyhelyzettel.
10:30
FEL