Újra megnyitja kapuit a Napsugár Bábszínház Mesepéksége

2020. május 15. 17:16 | Vári Bianka

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház Mesepékséget nyitott, amelyben a színészek a gyerekekkel együtt gyúrnak mesét. Az ötlet lényege, hogy a bábszínház társulata és a gyermekek egy internetes alkalmazáson keresztül, interaktív módon, együtt vegyenek részt egy történetben.

A teátrum igazgatója szerint a gyerekek számára először izgalmas volt az online oktatás, azonban mostanra unalmassá vált a sok képernyő előtt töltött idő. Lenkefi Zoltán elmondta, hogy a színház arra szeretné ösztönözni a résztvevőket, hogy ne csak nézzék az online előadást, hanem aktívan részt is vegyenek benne. 

– A gyerekek először különböző szereplőket, helyszíneket, és kellékeket választhatnak. Ezt követően van pár perc, amíg felkészülnek a színészek, majd elkezdődik a mese, ami lényegében egy rögtönzés a bábszínészek részéről – ismertette a részleteket az igazgató.

A társulat egyik színésze szerint gyorsan tudtak alkalmazkodni a járvány okozta helyzethez, és a színházban mindenki azon dolgozott, hogy ne álljon le az élet. Balázs Csongor kiemelte, hogy a mesepékség jó gyakorlat arra, hogy együtt tudjanak működni színésztársaikkal.

Az előadáson egyszerre tíz gyermek vehet részt. Erre jelentkezni a bábszínháznál, e-mailben lehet. Ezt követően a teátrum visszaigazolást küld, ami tartalmazza, hogy a gyermek hányadik helyen van a jelentkezők listáján, illetve egy kódot, amivel bejelentkezhet a programba – mondta el az igazgató.

További programok »

Kultúra

A Munkácsy Mihály Múzeum új őrzői

Nyugodtak lehetünk, 2021. október 6-tól ugyanis már nem csak muzeológusok és teremőrök vigyázzák a Munkácsy Mihály Múzeum páratlan gyűjteményét – Gyarmati Gabriella művészettörténésznek, a szoborbemutató koordinátorának írása.
2021. október 19. 18:55
FEL