Újra lilába borul az Almásy-kastély a koraszülöttekért

2019. november 7. 11:19 | behir

A különleges programsor a koraszülöttek körülményeire, a körülmények javításának fontosságára, és a családokért dolgozó szakemberekre kívánja ráirányítani a figyelmet.

A jelenség sokakat érint, évente megközelítőleg 8000 gyermek jön idő előtt világra Magyarországon.

A kastély egykori lakóinak mindig is fontos volt a jószolgálati akciók, kezdeményezések felkarolása, támogatása, sőt számos esetben elindítása. Nincs ez másként napjainkban sem, bár a kastély lakóinak helyét átvette az intézményt működtető cég munkatársainak segítő szándékú tenni akarása.

– Az év minden napjának koraszülött napnak kellene lennie, azonban ezen az egy napon külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy mit lehet tenni a koraszülöttekért – mondta el a szervezésben oroszlánrészt vállaló Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed hozzátette, az egészségügyi dolgozókra, orvosokra, nővérekre, védőnőkre és természetesen az érintett családokra is szeretnék ráirányítani a figyelmet. A legfontosabb az, hogy a koraszülötteknek jobb életesélyeket, életminőséget tudjunk biztosítani – húzta alá.

A gyulai rendezvény november 17-én a gyülekezővel veszi kezdetét 16 órakor a Világóránál. A figyelemfelkeltés érdekében érdemes valamiféle lila világító eszközzel felszerelkezni. Az egybegyűltek 16 óra 30 perckor indulnak el az Almásy-kastély irányába. A parkban közös éneklésre is lehetőség nyílik, Baracsi István és vendégei várják a megjelenteket, az épületegyüttes 17 órai kezdettel öltözik lilába.

A zene és a megvilágítás mellett mézes teával szolgálnak a szervezők, de bögrét mindenkinek magának kell hoznia!

A baleset-megelőzési bizottság is szerepet vállal az eseményben, a személyszállítás, a gyermekszállítás szabályira hívják fel a figyelmet, továbbá a babakocsival való közlekedésről is tájékoztatást adnak.

A rendezvény a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány, a Korábban Érkeztem Alapítvány, a Koramentorház, Gyula Város Balesetmegelőzési Bizottsága, valamint az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. együttműködésében valósul meg.

További programok »

FEL