Újra indul a versengés a Túzok Vándorkupáért, már lehet nevezni!

2019. december 11. 08:45 | behir

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát a működési területén található túzokos települések általános- és középiskolában tanuló diákok részére.

A felhívás célja, hogy a fiatalok szélesebb köre megismerkedjen a túzokkal mint fokozottan védett, kipusztulással fenyegetett madárfajjal, illetve felfedezze a madarak közvetlen természeti környezetét, ösztönözze azok megóvását.

Pályázni bármilyen képzőművészeti, irodalmi alkotással lehet, amely túzokkal kapcsolatos, személyes élményt jelenít meg. A hangsúly a személyes élményszerzésen és annak a lehető legötletesebb, lehetőség szerint minél egyedibb módon történő bemutatásán van. A túzok megismerésében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai – előzetes egyeztetés után – bármely részterületen segítséget nyújtanak.

A pályázatokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság központjába kell eljuttatni személyesen vagy postai úton (5540 Szarvas, Anna-liget 1.) 2020. április 9. (csütörtök) 12 óráig.

A nyertes és családja 1 teljes éven keresztül kedvezményesen látogathatja a KMNPI fogadó helyeit és részterületeit, illetve 1 alkalommal, szintén szabadon egy egész napos szervezett programon vehet részt osztályával a KMNPI szervezésében.

A pályázatban a nyertesen kívül második és harmadik helyezetteket, illetve különdíjasokat is hirdetnek, akik szintén értékes nyereményekben részesülnek.

Eredményhirdetés 2020. május 9-én az V. Túzokfesztiválon lesz, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban.

További információk a Körös-Maros Nemzeti Park honlapján és a verseny közösségi médiás felületén érhetőek el.

 

A Túzok Vándorkupa felhívása

További programok »

FEL