Újra havazott

2016. január 22. 11:24 | behir.hu

Egy gyenge hidegfront érte el hazánkat az éjjeli órákban, ami az Alföldön, így Békéscsabán is havat hozott. Az időjárás nem okozott csütörtökön nagyobb fennakadásokat a városban, a Tappe Kft. munkagépei már reggel megjelentek az utakon és időben megkezdődött a síkosságmentesítés.

Egy-egy hóval belepett autó, illetve szélvédő is árulkodott arról, hogy éjszaka újra beköszöntött az igazi tél. A közlekedésben azonban nem okozott gondot a pár centis hótakaró. A havas, jeges járdákon főként az időseknek kell vigyázni, de az általunk megkérdezettek egyrészt örültek a hónak, másrészt felkészültek a nehezebb útviszonyokra.

- Örültünk a hónak, elsősorban az unokák miatt, én külön nagyon szeretem, és vigyázunk, úgy öltözünk, hogy el ne csússzunk – fogalmazott egy idős hölgy. Egy másik járókelő is pozitívan fogadta a téli időjárást, hiszen nagyon szereti a havat, minden mennyiségben.

A város gyűjtőutcáinak hó és síkosság menetesítése, közel 200 utca tisztántartása összesen 615 ezer négyzetméternyi területen, 2015 végétől a Tappe Kft. feladata. A munkagépek már reggel 7 órakor megjelentek az utakon és időben megkezdődött a hómentesítés.

- A város területe két ütemre van osztva, az első ütemben a fő közlekedési utakat takarítjuk, erre a szerződésünk alapján 4 óránk van, a második ütemre pedig összesen 6 óra hosszánk van. Ez azt jelenti, hogy a jelzéstől számítva 6 órán belül, azaz jelen esetben 13 óráig be kellett fejezni a megrendelő által kijelölt területet – fogalmazott Bondár Lajos, a TAPPE Kft. műszaki igazgatója.

Pénteken több napsütésre van kilátás, azonban a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és -3 fok között lesz. Szombaton azonban már újra havazhat, az előrejelzések szerint mintegy 2 centiméternyi csapadékra lehet számítani.

 

FEL