Újra a habok közé csapnak az új esztendőben a csabai pólósok

2024. január 7. 17:34 | behir.hu

Visszazökken kicsi és nagy a hétköznapokba, itt van újra a suli és számunkra az edzések.

Lassan fedélzeten mindenki, benépesült úszókkal, vízilabdázókkal az Árpád fürdő – írják honlapjukon a csabai pólosok, akik szerdán találkoztak első ízben idén, csütörtöktől pedig keményen bele is vágtak a munkába. Ám egyelőre csak az edzések zajlanak, a bajnokságok folytatására még várni kell. A vidékbajnokságban szereplő csapatok közül két korosztály már február legelején belevág az úgynevezett tavaszi pontvadászatba, az országosban szereplő egységeink pedig az eredeti tervektől eltérően kicsit korábban, február vége helyett a hónap közepén. A felnőtt gárda az alapszakasz utolsó fordulóját ugyancsak februárban játssza, ráadásul hazai környezetben fogadják az A csoport együtteseit.

Ami egyben azt jelenti, az átmeneti időszak ismét az alapozásé. Ahogy Fodor Ádám vezetőedzőnk fogalmaz: –Munkaszagú két-három hét áll előttünk, rengeteg úszással. Aztán jöhet a finom munka. Most azért a nyári két és félhónapos felkészülési szakasz helyett csak egy-másfél hónap áll rendelkezésünkre, de ebben az időszakban nem is kell ennél több.

Persze azért nem lesz egyhangú a január és a február első fele sem, ugyanis a csabai klub keresi a lehetőséget arra, hogy tesztmérkőzéseken mérjék fel a csapatok, hol is tartanak a téli időszakban. Az már biztos, hogy a legkisebbek, a baby korosztályosok január 20-án részt vesznek egy egynapos felkészülési tornán Hódmezővásárhelyen.

– Minden korosztálynak szeretnénk biztosítani felkészülési mérkőzést a bajnokságra való hangolódás jegyében – fűzte hozzá Fodor Ádám. – Egyelőre korai időpontokról és ellenfelekről beszélni, bár körvonalazódnak a lehetőségek, de csak egy-két héten belül realizálódhatnak véglegesen.

Időközben a szövetségben elkészült az országos bajnokságban szereplő A2 csoport felsőháza rájátszásnak az időrendje. Ami ebben a viharsarki klubot érinti, így festenek a fordulók: február 18., március 3., 10., 24., április 7., 14., 21., 28., május 12., 26., június 2. Azaz 11 forduló vár az ifjúsági, serdülő és gyermek korosztályú gárdákra.

A tavaszi szezon rajtjáig viszont sok munka vár fiatalokra, hogy aztán újult erővel csapjanak bele a lecsóba.

További programok »

FEL