A csabai vízilabdások mindkét csapata bronzérmes lett a Diapolo Kupán

2022. július 31. 18:20 | behir.hu

A csabai vízilabda klub két, az országos utánpótlás-bajnokságban induló csapata vett részt a Szentesen megrendezett, 19. alkalommal kiírt Diapolo Kupán. A nemzetközi felkészülési tornán nyolc nemzet együttesei csaptak össze három napon át négy kategóriában. A csabai klubot a serdülőkkel feltöltött ifjúsági, valamint egy komplett gyermek gárda képviselte.

– Az idősebb korosztályban idén hat együttes adta le nevezését, ezért itt körmérkőzés során döntötték el a végső sorrendet. Csapatunk pénteken, az első nap két találkozóját egy győzelemmel és egy vereséggel zárta, miután a Zempléni VK Sárospatak együttesét 13–12-re legyőzte, majd a házigazda Szentesi VK egylettől 25–5 arányú vereséget szenvedett – olvasható a klub közleményében.

A szombati két derbi első összecsapásán az izraeli Hapoel Beit Yitzhak gárdájával 9–9-es döntetlent játszottak, majd ismét egy győzelem következett: a KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu ellen 10–9-re nyertek. Mindez azt jelentette, hogy 7 ponttal a második helyről várták a vasárnapi záró találkozót, amikor a harmadik helyen álló hatpontos Vilnius várt rájuk. A litvánok 12–5-re győztek, ami egyben azt jelentette, hogy a csabai fiatalok a bronzérmes helyen fejezték be a háromnapos tornát.

Az ifjúságiak végeredménye: 1. Szentesi VK 12, 2. Vilnius (litván) 9, 3. Swietelsky-Békéscsaba 7, 4. Zempléni VK Sárospatak 6, 5. Hapoel Beit Yitzhak (izraeli) 5, 6. KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu 4.

Az ifijúsági csapatban a következők kaptak játéklehetőséget (zárójelben a dobott gólok száma): Beregszászi Kornél, Korcsok Péter, Lisztes Zsombor (kapusok), Bozgán Bence (17), Budai Tamás (3), Dobos Ferenc (5), Freiberger István (2), Gémesi Ádám (1), Hajdu Andor (3), Kiss Zoltán (7), Kovács Balázs, Osgyán András (3), Pojendán Áron, Szanyi Vencel (1), Tasnádi Tibor.

A gyermek korosztályos mezőny tíz csapatot számlált, ezért két ötös csoportba sorolták a gárdákat.

– Pénteken és szombaton a csoportmérkőzésekre került sor, vasárnap pedig a csoportok azonos helyezettjei helyosztókat játszottak. Fiatal egyletünk az első napon két román gárdával mérte össze tudását. A nagyváradiak nagy falatnak bizonyultak, ugyanis ezen az összecsapáson 20–6-os vereséget szenvedtek. Majd következett az Aquasport Marosvásárhely, akik ellen már jobban ment, és 16–8 arányban diadalmaskodtak – írták.

A szombati napot azonban kettős győzelemmel zárták a csabaiak: előbb a Zempléni VK Sárospatak együttesét verték 15–10-re, majd a litván Vilniust 13–5-re. Mindez azt jelentette, hogy a román Crisul Oradea Nagyvárad mögött a második helyen végeztek a csoportban, így vasárnap a bronzéremért küzdhettek, ahol a másik csoport ezüstérmese, az izraeliek fiatalabb együttese, a Hapoel Beit Yitzhak 13–14 évesei vártak rájuk. A békéscsabai klub fiataljai 13–7-re nyertek, ezzel ők is a bronzérmes helyen zárták az eseményt.

A gyermek korosztályúak végeredménye: 1. Crisul Oradea Nagyvárad (román), 2. Szentesi VK, 3. Swietelsky-Békéscsaba, 4. Hapoel Beit Yitzhak (izraeli), 5. Zempléni VK Sárospatak, 6. Turun Uimarit Turku (finn), 7. Düsseldorf (német), 8. Aquasport Marosvásárhely (román), 9. KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu, 10. Vilnius (litván).

A gyermek korosztály pólósai alkották: Gyuricza István, Krizsán Lőrinc (kapusok), Bazsó Máté, Csüllög Csongor, Földi Márk, Kabai Zalán, Korcsok Nándor, Laurinyecz Gergő, Nánási Hunor, Orosz Botond, Orosz Regő, Rácz Domonkos, Pallag Nándor, Pónya Olivér, Puha Zalán, Such Bertold, Suhajda Zoltán, Szathmáry Zsombor, Zimbrán Milán.

– Mint három nappal ezelőtt is megfogalmaztam, munkából utaztunk a szentesi Diapolo Kupára, így eredménykényszer nélkül játszottak csapataink. A torna elején meg is látszott fiataljainkon, hogy egyelőre keveset volt kezükben edzéseken a labda, akadozott a játék, bőven voltak hibák. Ám ahogy haladtunk előre az időben, meccsről meccsre magára találtak csapataink, jócskán javult mindkét egyletünk játéka. Pedig mindkét egységünk esetében érvényes az is, hogy soha nem látott összeállításban ugrottak vízbe a három nap során. Mindettől függetlenül gyermek korosztályú csapatunk játéka meredeken ívelt fölfelé, ifistáink esetében továbbra is akadtak hullámhegyek és hullámvölgyek, de az ő produkciójuk is jelentősen javult a torna végére. Edzőinkkel, Ajtai Miklóssal és Katona Péterrel máris csináltunk egy gyorsértékelőt, amely során megállapítottuk: mindkét egységben van még bőven fejlődési lehetőség, megtapasztaltuk a hibákat, amiket a következő hónapokban ki lehet javítani. De az erényeket is észrevettük. Összességében nagyon hasznos volt a torna, leginkább pozitív élményekkel gyarapodott minden játékosunk és edzőnk. A két bronzérem pedig hab a tortán – fogalmazott Fodor Ádám vezetőedző.

Forrás: Békéscsabai Vízilabda Klub

További programok »

FEL