Újévi fogadás Békésen

2017. január 16. 15:02 | Horváth Szabolcs

Újévi fogadást rendezett Békés város önkormányzata a városháza nagytermében. Izsó Gábor polgármester beszámolt a tavalyi évben elért sikerekről és az idei év terveit is megosztotta a meghívottakkal. Az eseményre azok a nagy vállalkozók, a város gazdasági szereplői és büszkeségei kaptak meghívást, akik sokat tesznek Békés fejlődéséért.

A Belencéres Néptáncegyüttes mellett az élő zene is szerepet kapott a fogadáson. Kisérőprogramként minden évben csatlakoznak a rendezvényhez a helyi békési folklór képviselői. A fogadáson Békés polgármestere azt mondta: az ide települt vállalkozások, vállalkozók nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a város éljen, létezzen, fejlődjön és gyarapodjon. Az egyik alkatrészekkel foglalkozó cég is arra törekszik, hogy helyieket foglalkoztasson és folyamatosan fejlesszen.

- Beköltöztünk az új gyártócsarnokunkba, szintén újabb építkezésen gondolkozunk, ha minden igaz az idei évben egy fejlesztő központot építünk fel, ahol a saját újabb termékeinket ki tudjuk fejleszteni, le tudjuk tesztelni, a régieket tovább fejleszteni és piacra dobni. Arra is törekszünk, hogy minél több helyi lakos dolgozzon nálunk, sőt olyan is volt, hogy tehetséges szakembert csábítottunk el hozzánk a Dúnántúlról, neki és csládjának lakhatást is biztosítunk. Jelenleg 25 főt foglalkoztatunk és valószínűleg még idén munkaerő fejlesztés is lesz- mondta Budai Zoltán a Heal- Tech Kft. cégvezetője. 

Izsó Gábor köszöntő beszédében jelentős 2016-os fejlesztéseket, eseményeket is kiemelt a város életéből. Elmondta: csökken a munkanélküliség, emelkedik a befizetett iparűzési adó mértéke, kormányablakot alakítottak ki, ami az itt élők kényelme szempontjából kiemelkedő.

Az önkormányzat -leginkább- a Terült és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül pályázott 2016-ban, mintegy 3 és fél milliárd forintra, a pályázatok elbírálása folyamatban van.

- Valamennyi pályázatunkat befogadták, tehát a bírálatok elismerték azt, hogy ezek a fejlesztések szolgálják azon célokat, melyek a kormány elvárásaiban is szerepelnek és a hátrányos helyzeteben lévő régiók felzárkóztatásait valamint Békés város érdekeit is szolgálják- mondta köszöntőjében Izsó Gábor Békés polgármestere. 

Amint az a fogadáson elhangzott: jelentős volt a sportlétesítmények több száz millió forintos fejlesztése is. A közeljövőben indul el a békési börtön kialakítása, ami a várakozások szerint 250 embert foglalkoztat majd.

FEL