Újból lehet szavazni a Közösségi díjra

2024. február 15. 17:42 | Hidvégi Dávid

Még 2021-ben alapította meg Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a Közösségi díjat, amely civil szervezetek, közösségek tevékenységének elismerésére szolgál. A politikus csütörtökön bejelentette, hogy idén is megtartják a szavazást.

Az országgyűlési képviselő békéscsabai civil szervezetekkel közösen jelentette be, hogy idén is kiosztja a Közösségi díjat. A Csabai Jövőért Egyesület elnöke ismertette, hogy szociális tevékenységet folytatnak, valamint kulturális programokat szerveznek. Alföldi Károly hangsúlyozta: egy ilyen elismerés jelzi egy civil szervezet fontosságát, valamint anyagi segítséget is jelent.

– Minden támogatás és segítség jól jön. Ha például szociális segítségre gondolunk, akkor nagyon sok olyan ember van, akinek öt, tíz, húszezer forintos problémája van, tehát ezekből a díjakból járó összegekből igen sok hasonló gondot meg lehet oldani. Valakinek pedig a működéséhez szükséges ez a pénz – fogalmazott.

A főként környezetvédelemmel és békéscsabai ügyek felkarolásával foglalkozó Bihari Túrák Közhasznú Egyesület elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a szavazás egyfajta visszajelzés is az adott civil szervezet számára, hogy jó irányba haladnak-e.

– Menjenek el minél többen szavazni, mert ezzel a díj értékét is növelik. Ha egy széles közösség ajánlásával nyeri el a díjat valaki, azzal nagyobb lesz az elismerés értéke is. A díj a civil szervezet munkáját is sokkal jobban motiválja – mondta Kocziha Attila.

 

 

Herczeg Tamás ismertette, hogy idén a Közösségi díj egy 60 ezer forintos pénzjutalommal is együtt jár. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy Békéscsabán kettő, míg a választókerületének többi településén egy díjat adnak át. Kiemelte: idén Pusztaföldváron is lehet szavazni, ugyanis fontosnak tartja azt a községet, ahol nevelkedett.

– Fontosnak tartom a közösségeket azok számára is, akik ott végeznek munkát akár heti, akár havi gyakorisággal. Másrészt pedig nagyon sok olyan közösség, civil szervezet, jogi személyiséggel rendelkező civil szervezet vagy jogi személyiséggel nem rendelkező klub, közösség van, amely nemcsak azok számára nyújt valamiféle többletet, illetve szolgáltatást, akik tagjai a közösségnek, hanem akár a lakóközösségnek, a településnek is – húzta alá a politikus.

A közösségekre március 15-ig lehet voksolni online a herczegtamas.hu weboldalon, valamint Békéscsabán két helyen szavazólapon: a városházán és a Csabagyöngye Kulturális Központban. Minden békéscsabai lakos csak egy Békéscsabán működő közösségre szavazhat. Az előző két évben díjazottak (Hatvanezer Fa Egyesület, Gerlai Wenckheim Társaság Egyesület, Stark Adolf Kertbarát Kör, Fitt-N Taekbo Team, Mezőmegyeri Kismackók Alapítvány, Kenderföldek Egyesület, Körös Motoros Karitatív Egyesület) 2024-ben nem jelölhetőek.

További programok »

FEL