Újabb utak újulnak meg Békés megyében

2021. november 19. 15:00 | behir.hu

A Békés Megyei Önkormányzat által kezelt Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Békés megyében 2,5 milliárd forintból közel 14 kilométernyi mellékút újul meg.

Az állami úthálózaton megvalósuló fejlesztés hét települést érint, Kétegyházát, Szarvast, Gyomaendrődöt, Sarkadot, Gyulát, Nagykamarást és Kevermest. Megújul a Gyula-Pitvaros-Makó, a Szarvas-Orosháza, a Gyomaendrőd-Nagyszénás-Szentes, a Sarkad-Országhatár, a Furta-Gyula és a Kevermes- Medgyesegyháza-Orosháza összekötő út egy-egy szakasza – tájékoztatott a Békés Megyei Önkormányzat.

A felújítás során új kötő és kopóréteggel látják el az útfelületet, megújítják a meglévő vízelvezetési rendszert, valamint rendezik az útpadkát. A tervezett fejlesztések lakott területen belüli átkelési szakaszokat nem érintenek.

A projekt megvalósulása esetén javul a települések és a térségben lévő munkahelyek elérhetősége, ezzel a munkaerő mobilitást és gazdaságfejlesztést is ösztönzi.

TOP_javaslati_térkép

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A megújuló energiák intenzívebb használata lehet a megoldás

Az energiapiacokon az utóbbi években drámai változások mentek végbe, az energiapiaci környezet kiszámíthatatlanná vált, az energia ára a többszörösére emelkedett. A földgáz- és villamos-energiaszámlák kifizetése jelentős terhet jelent, nem csak a családoknak, hanem az önkormányzatoknak, Békéscsabának is.
2022. szeptember 24. 12:30
FEL