Megújult a Gyula-Pitvaros-Makó összekötő út közel egy kilométeres szakasza

2022. július 4. 13:39 | behir.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program részeként Békés megyében is van érintett szakasz: a 4434-es jelű Gyula-Pitvaros-Makó összekötő 890 méter hosszú út.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 890 méteren újult meg a 4434-es jelű út. A projekt a Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás révén jött létre. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 149 millió forintból valósította meg a beruházást – tájékoztatta szerkesztőségünket a köztútkezelő.

A Gyula-Pitvaros-Makó összekötő út 5+750 és 6+640 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot. Lokálisan, összesen 1500 négyzetméteren teljes pályaszerkezet cserére került sor Azárkokat kitisztította, új tartós burkolatjeleket festett és kicserélte a jelzőtáblákat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Békés megyében mintegy 34 kilométernyi utat újítanak fel európai uniós forrásból.

További programok »

Gyula

Csak úgy dőltek az egyéni csúcsok a vásárhelyi Gyarmati Kupán

Tizedik alkalommal rendezte meg hétvégén a Hód-Fürdő Kft. a Gyarmati Kupa nemzetközi úszóversenyt a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. A kétnapos eseményre harminc klub delegálta felnőtt és utánpótláskorú sportolóját, megyénkből mind a hét egyesület képviseltette magát.
2023. március 28. 19:31
FEL