Újabb sikerek a kick-boxosoknál

2022. december 21. 16:09 | behir

Bár közel az év vége, még mindig rendeznek a kick-box sportban nívós nemzetközi versenyeket. A Békés Megyei Harcművész Szövetség tagjai közül a Békéscsabai József Attila Lakótelepi TSE kick-box point-fighting csapatának versenyzői Debreczeni Dezső vezetőedző irányításával elutaztak Bulgáriába a Plovdiv Open Christmas Tournament 2022 nemzetközi kick-box versenyre, amelyen 6 nemzet 26 klubjának 354 versenyzője 706 nevezéssel vett részt.

A verseny jó felkészülést jelentett a jövő évi versenyszezonra. A bolgár kick-box az utóbbi időben nagyon sokat fejlődött, a legutóbbi utánpótlás világbajnokságon is az élen végeztek az éremtáblázaton a magyarok előtt.

Debreczeni Dezső vezetőedző elmondta, hogy a bolgárok a kick- box élmezőnyébe tartoznak, úgy hogy jó felkészülést jelentett a verseny  még a versenyidény végén is. Nagyon elégedett a csapattal, mert a vártnál jobban teljesítettek a versenyzők. Nem egy versenyző átmentette a formáját, jól küzdött, kifejezetten tetszett, amit csinált. Hasznosnak ítélte meg ezt a versenyt. Van olyan versenyző, aki jövőre korosztályt illetve súlycsoportot fog váltani,most utoljára tudott ebben a korosztályban versenyezni, és jól tudta zárni az évet. 

 

Forrás: Gregor László

 

Most még ebben a korosztályban tudtak versenyezni és jó eredményeket elérni, s kipróbálhatták a következő korosztály mezőnyét is. Készülni kell a következő évre is, hiszen folyik a gyakorlás az övvizsgára, kevesebbet tudnak a küzdelemmel foglalkozni, s legalább egy színvonalas verseny legyen, ami nem hozza őket ki a formából, hiszen februárban már kemény ranglista versenyen kell helyt állniuk. Tehát szakmailag sokat ért ez a verseny. Sikerült a jó kapcsolatot is tovább építeni a rendező klubbal, ami biztató lehet a jövőre nézve.

A klub az éremtáblázat harmadik helyén végzett a megszerzett 12 arany, 8 ezüst és 11 bronzéremmel, a rendező bolgár Star team és Masaru klubok mögött. Jól sikerült tehát az évzárás!

Forrás: Gregor László

További programok »

Itthon

FEL