Újabb mérföldkőhoz ért a Csabagyöngye Kulturális Központ

2016. szeptember 10. 14:36 | Laczkó Viktória

Ismét színpadra léptek a Csabai Színistúdió tagjai a Senki sem tökéletes vizsgaelőadásukkal a Csabagyöngye Kulturális Központban. A díszlet kizárólag újrahasznosított anyagokból készült, műanyag palackokból, raklapokból, kartondobozokból, de a jelmezek is használt ruhák biztosították a színészpalánták számára. Ráadásként az intézmény 750.000. látogatóját is köszöntötték a két felvonásos musical comedy szünetében. 

Szórakoztató maffiasztori 

A darab két főszereplője Dzsó és Dzseri zenészek, akik a maffia elől bujkálnak, ugyanis – amellett, hogy egy vasuk sincs, mivel az egyikőjük megrögzött szerencsejátékos -, szemtanúi voltak egy gyilkosságnak, amit Specc Kolombó maffiafőnök megbízására végeztek el a gengszterek. A fő gonoszt Tóth Kristóf alakította, aki egy rövidebb szünet után tért vissza a színistúdióhoz. - Annyira nem volt nehéz megformálni, csak annyi volt a dolgom, hogy megnézzem a keresztapát és onnan ihletet merítsek a karakterhez.

A kétszer ötvenperces előadásban számos zene átírt és eredeti változatát is elénekelték. Tankcsapda, Back II Black, Zalatnay Sarolta, Beatrice, de a Diótörő és Egérkirály – Én vagyok a király c. zenéje is felcsendült. 

Különdíjat is nyertek a fiatalok a Senki sem tökéletes c. darabban az idei SCHERZO-n. A rendező elmondása szerint rengeteget dolgozott a 20-22 fiatal, hogy összeálljon az előadás. A fiatalokat Kerepeczki Nóra, a Csabai Színistúdiószínészmesterség tanár segítette. - A darab különlegessége, hogy újrahasznosított dolgokat használunk föl díszletelemekként, ez is egy nagyon érdekes elem volt. A gyerekek is saját maguk nagyon sok mindent tettek bele a darabba, mint szövegileg, ötletileg, díszletileg.

Én, név, saját név 

Egy különleges köszöntést is közbeiktattak: a közönség soraiban foglalt helyet az intézmény 750.000. látogatója. A szerencsést színészek kísérték ki - stílszerűen - „maffiamódszerekkel” a színpadra. Szente Béla igazgató elmondta: az intézmény népszerűsége túlszárnyalta az elképzelteket. - Egy olyan belső élmény az itt dolgozóknak is, mint szerintem a közönségnek. A békéscsabai közönség egyébkéni is egy nagyszerű közönség és nagyon jól veszi azokat a dolgokat, amiket itt a városban elérhet, megnézhet. A közösségeink száma 125 körül van ez, ez minden intézményegységet jelenti, itt ebben az épületben hatvan közösség dolgozik, tehát a közösségek is szeretik. Én azt hiszem, hogy nagyon is beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

A Csabagyöngye Széchenyi utcai épületében 400-450 esemény van egy évben, de idén akár a bűvös ötszázat is elérik – tette hozzá az igazgató.

FEL