Újabb kézműves termelőkkel bővült a lista, még a csiguszok is becsúsztak

2024. január 13. 17:38 | Csiffáry Zsuzsanna

Újra tárt kapukkal várta az egyedi, házi ízek kedvelőit és a kreatív termékek iránt érdeklődőket a Ligeti Vásár és Ökobörze. Az idei év első vására újfent bebizonyította, hogy nincs vége a leleményes, fantáziával teli portékáknak: a kézműves termelők listája néggyel bővült. A délután folyamán a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkatársai kézműves foglalkozással is készültek a kisebbek számára.

Szombaton délután egy órától várta a kilátogatókat az idei első Ligeti Vásár és Ökobörze. Pócsi Gabriella, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet-vezetője kiemelte, hogy várják azok megjelenését, akik részesülni szeretnének a termelői piac kínálta előnyökből. Az előző évben a vásárok kínálatában szerepeltek a különféle környezettudatos családi programok, valamint a szervezet a környezetvédelemre is rendszeresen felhívta a figyelmet. Az ökobörze célja, hogy lehetőséget biztosítson az újrahasznosításra.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Gyebnár Emőke program-koordinátor arról tájékoztatott, hogy az első vásáron tizenhét kézműves jelent meg termékeivel. Ugyanakkor kihangsúlyozta azt is, hogy bővült az ipartermékek és készítőik sora, ugyanis négyen csatlakozotak a vásárhoz.

Így Gulyásné Csajági Renátával és férjével, Gulyás Rolanddal is találkozhatott az, aki szombat délutáni sétára szánta magát és betért a Körösök Völgye Látogatóközpontba. A fiatal házaspár Mezőtúrról érkezett Békéscsabára.

– Mezőtúron van egy engedélyezett cukrászműhelyünk, ahol különböző töltelékkel applikált kókusztekercset készítünk. Közel száz féle ízesítéssel találkozhatnak a finomságok kedvelői, minden termékünk tartósítószermentes. A csiguszaink a megszokott bevált daráltkekszes módszerrel készülnek, amit hűtőben tárolunk és országosan ingyen házhoz szállítjuk – mondta el Gulyásné Csajági Renáta.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Mint mondta eredetileg mással foglalkozott.

– Az én ötletem volt, hogy kezdjünk a kókusztekercsek felé fordulni. Óvodapedagógusként dolgoztam, és szülés után egyéni vállalkozóként szerettem volna dolgozni. Jelen pillanatban is állapotos vagyok a harmadik gyermekünkkel, így nem lehettem volna egyéni vállalkozó. Ezért nagyban gondolkoztunk, van sok cukrászunk és futárunk, így megszületett a vállalkozásunk – tette hozzá.

Cukrász műhelyükben többek között találkozhatunk hupikék áfonyalekváros, Rambó unikornisos, málnalekváros, fahéjas, fahéjas szilvalekváros, túrós és meggyes ízesítésű tekerccsel is.

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

További programok »

Itthon

Feri és a kutyák

Egy nagyon bájos mini riportfilmet készített a közelmúltban a Duna TV a békéscsabai Zuh Ferenccel (Sic! – általában a fővárosban ezt a vezetéknevet német kiejtéssel mondják; lehet, hogy nekik van igazuk); tehát Such Ferenc mesélt a kezdetektől (is).
15:47
FEL