Újabb fertőzöttek a BRSE-nél, lejátszott mérkőzések nélkül bajnok a Nyíregyháza

2021. április 9. 10:33 | behir

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE felnőtt együttesében a 3 koronavírusra pozitívan tesztelt játékos mellett, 5 olyan sportoló van, akinek antigén-tesztje pozitív lett. Erről tájékoztatta a hazai szövetséget és döntőbeli ellenfelét a csabai klub.

Mint azt a viharsarki klub közleményében kifejtette, csütörtökön tájékoztatták a Magyar Röplabda Szövetség versenybizottságát, döntőbeli ellenfelüket a FATUM Nyíregyháza csapatát, valamint a közvéleményt, hogy a Swietelsky - Békéscsabai Röplabda SE együttesénél újabb 5 játékos esetében merült fel a koronavírus-fertőzés gyanúja.

A klub az érintett sportolókat hivatalos laborban antigén-tesztnek vetette alá, melyek eredménye minden esetben pozitív lett. Az erről szóló hivatalos dokumentumot a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége által elfogadott jelentési és halasztási protokoll szerint megküldték az érintetteknek.

Tekintettel arra, hogy az érintett játékosok közül ketten is voltak közösségben az elmúlt 48 órában, minden további csabai sportoló érintkezhetett fertőzött személlyel. Ennek következményeként a BRSE vezetősége csütörtöktől azonnali hatállyal felfüggesztette a felnőtt csapat edzéseit.

– Jeleztük a versenybizottság részére, hogy a női Extraliga döntőjének szombatra kiírt, 2. találkozóját megrendezését a fentebb részletezett tények tudatában nem tudjuk megrendezni, valamint a jövő hét keddi 3. mérkőzésre sem áll módunkban elutazni. A fenti nyilatkozat megtételében a járványügyi szabályok betartása, az emberi egészség védelme, azaz csapatunk, továbbá az ellenfél sportolói és stábtagjai biztonságának maximális szavatolása vezetett bennünket. Úgy véljük, hogy jelen helyzetben ennek kell elsődlegesnek lennie, hiszen mindezek túlmutatnak a pályán elért eredményeken. Az ügyben megkaptuk az MRSZ Versenybizottságának határozatát, amely szerint a Swietelsky-BRSE NB I-es csapata számára nem engedélyezi mérkőzés lejátszását 2021. április 17-ig, valamint a Swietelsky-BRSE – FATUM Nyíregyháza és a FATUM Nyíregyháza – Swietelsky-BRSE „Extraliga 1. helyért” mérkőzések eredményét 3:0 (75:0) arányban a FATUM Nyíregyháza javára írja – zárja közleményét a csabai klub.

Ami a bajnoki címet illeti, jelen állás szerint a hazai női röplabdázás történetében először, lejátszott mérkőzés nélkül lett bajnok egy csapat, ezesetben a Fatum Nyíregyháza. 

További programok »

FEL