Újabb bölcsődefejlesztés Orosházán

2021. július 29. 16:55 | behir.hu

Ismét sikeresen pályázott Orosháza Város Önkormányzata: 340 millió forintot nyertek a Kisharang bölcsőde korszerűsítésére.

A több mint negyvenéves épületet 2012-ben pályázati forrásból korszerűsítették és bővítették, most újabb lépést tehet előre a város, hogy a kisgyermekek mind korszerűbb környezetben nevelkedhessenek.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kapcsán elnyert bruttó 340 millió forintot a Kisharang utcai bölcsőde épületének fejlesztésére fordíthatjuk. A beruházás során az igényekre reagálva részlegesen átépítjük a bölcsőde épületének földszintjét – kialakítva például egy új tornaszobát –, valamint szintráemeléssel beépítjük a tetőteret, ahol többek között egy modern főzőkonyha kap helyet. Emellett kültéri udvari játékok beszerzésével biztosítjuk a szabadtéri mozgásfejlesztés lehetőségét, megtörténik az infokommunkációs akadálymentesítés, napelemeket telepítünk és új parkolóhelyeket is kialakítunk – sorolta Dávid Zoltán polgármester. Mint mondta, a komplex fejlesztés célja, hogy a kisgyermekek számára még inkább esztétikus és egészséges környezetben biztosítsák a minőségi bölcsődei ellátást, ezzel pedig közvetve segítsék a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését.

A munkálatok 2022-ben indulhatnak el. A városvezető emlékeztetett, hogy a Zöldfa utcai épület 2012-es felújítása mellett 2020-ban újabb, 24 férőhelyes bölcsődei telephely nyílt meg a Könd utcai óvoda épületében. Valamennyi korábbi fejlesztés, ahogyan a mostani is, a kisgyermekes orosházi családoknak jelent segítséget.

Forrás: Orosháza Város Önkormányzata

További programok »

FEL