Új vígjátékot mutat be a Békéscsabai Jókai Színház

2020. november 27. 12:05 | Vincze Attila

Családi ágy címmel egy klasszikus kamaradarabbal készül a Békéscsabai Jókai Színház. A teátrum a bemutatót január közepére tervezi, feltéve, ha addig feloldják a járványügyi korlátozásokat. A színdarab olvasópróbáját szerdán tartották a Jókai Szalonban.

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója az olvasópróba elején arról beszélt, hogy ugyan a járványügyi helyzet miatt jelenleg nincsenek előadásaik, attól ők még továbbra is dolgozhatnak. A színház három új bemutatóval is készül jövőre, közülük a Családi ágy az egyik. A darab egy házasság főbb mozzanatait dolgozza fel.

- A Családi ágy hat jeleneten keresztül mutat be egy házasságot. Az első a nászéjszaka az esküvő után, aztán a születés előtti percek, később van egy olyan jelenet, amikor az egyik gyerek férjhez megy, egy, amikor el akarnak válni, illetve van egy könyvbemutató utáni beszélgetés és a végén pedig az elmúlás kerül a középpontba - fogalmazott Csurulya Csongor a darab rendezője.

Az előadás különlegessége, hogy egy színész házaspár, Bartus Gyula és Fehér Tímea játssza majd a két főszerepet. Szerintük ettől lesz igazán hiteles és személyes a darab.

- Nem is mindegyik színész házaspár alkalmas arra, hogy így kitárulkozzon, megnyilvánuljon a világ előtt, hiszen ez nagyon személyes történet. Az a címe a darabnak, hogy Családi ágy, tehát hálószobatitkok is vannak benne, ami nem feltétlenül a szexualitást jelenti, hanem két embernek az együttlétét, a mindennapokat, azok gyötrelmeit vagy szépségeit kell megmutatni - hangsúlyozta Bartus Gyula, Jászai Mari-díjas színművész.

A történet több évtizedet ölel fel, így az idő múlásának érzékeltetése nagy kihívást jelent a színészek és a technikai személyzet számára is.

- A bevetett technikai dolgok segítenek majd ebben, hogy jelmezzel, hajjal, maszkkal alakuljunk át a jelenetek között. Ez egy közeli térben játszódik majd, a stúdiószínházban, izgalmas lesz, hogy ez miként működik majd, de erre segítségünkre lesznek a háttérben dolgozók is - mondta Fehér Tímea színművész.

A Békéscsabai Jókai Színház a kamaradarabot a tervek szerint 2021. január 15-én mutatja be.

 

További programok »

FEL