A hiányzó varázsló – Új Schéner-kiállítás nyílt a Meseházban

2023. szeptember 29. 09:10 | Fajó Attila

Jubileumi ünnepséget rendeztek a békéscsabai Meseházban. A Békési úti közösségi házban a 100 éve született Schéner Mihály alkotóművész szellemi öröksége előtt tisztelegve nyílt kiállítás.

– A Meseház Schéner kedvelt helye volt, belőle nőtt ki, a kreativitásából táplálkozott és növekszik a mai napig is – mondta el hírportálunknak Veres Krisztina, a Békési úti intézmény vezetője.

Békéscsaba méltán büszke az ide gyökerező művészeire, köztük a varázslóra, aki hiányzik, mint azt Szilágyi András művészeti író megfogalmazta, aki Schéner alkotótársa, egyszersmind barátja is volt.

 

A vármegyeszékhelyen örökös nyomot hagyó homo ludens, azaz játékos felnőtt, Varga Tamás kultúráért felelős alpolgármester méltatásában is elősejlett mindazok szemei előtt, akik ismerték és szerették a művészt – s belőlük sok van.

 

A kiállítást megnyitó ünnepséget Soós Emőke bábművész versfelolvasásai fűszerezték, ezek után pedig megnyílt a rég vágyott tárlat kapuja, hogy elbűvölhesse a kíváncsi lelkelet szebbnél szebb csodáival. Ezután még történt egy s más, de arról majd Sukk Marci egy másik irományban beszámol...

Galéria

További programok »

FEL