Új rendelet, még több érdeklődő

2016. február 17. 10:00 | behir.hu

Hatályba lépett a Családok Otthonteremtési Kedvezményét szabályozó rendelet. A módosítások elsődleges célja az volt, hogy minél olcsóbban jussanak lakásokhoz a családok, emellett több könnyítés is belekerült az új jogszabályba. Így várhatóan még többen igénylik majd az állami támogatást.

Pásztor János, a Gold-Ing Ingatlaniroda vezetője elmondta, 10 éve foglalkoznak Békés megyei ingatlanok közvetítésével és értékesítésével. Ők az utóbbi fél évben azt tapasztalták, hogy ugyan többen érdeklődtek a használt ingatlanok iránt, a tényleges CSOK felhasználásával történő vásárlások száma csupán az eladásaik 5-10 százalékát teszi ki. Azonban úgy látja, a legújabb jogszabály lendíthet ezen.

A bankok már érzik az új rendelet hatását, hiszen egyre többen érdeklődnek náluk a támogatás iránt. Varga Anita, az FHB Bank békéscsabai fiókjának vezetője elmondta, az új rendelet megjelenésével egyre többen foglalnak időpontotnáluk, naponta körülbelül 7-10 érdeklődő teszi fel kérdéseitdeit, melynek megválaszolásában komoly segítséget jelenthet a bank honlapján található jogosultság ellenőrző és az összeg kalkulátor.

A békéscsabai önkormányzat is kiemelt feladatának tekinti a családok lakáshelyzetének segítését. Így a város három területén kedvező feltételekkel kínálnak telkeket az érdeklődőknek Jaminában, Gerlán és Fényesen is.

 - A januári közgyűlésen döntöttünk tizenkét olyan telek értékesítéséről, amely kapcsolódhat az otthonteremtési programhoz. Emellett kollégáim elkezdték összegyűjteni, írásba foglalni, hogy milyen további eszközökkel tudnánk a program sikerét tovább növelni - fűzte hozzá Szarvas Péter.

Már érezhető az érdeklődők számának emelkedése, ami a szakemberek szerint márciusban tovább növekszik majd.

FEL