Új összetételben ülésezett a békési képviselő-testület

2022. június 30. 17:42 | behir.hu

Az ülést Füredi János, a vasárnapi időközi önkormányzati képviselő-választás győztesének eskütétele nyitotta meg.

– Az első félév munkáját mintegy lezárva ismét számos területen segítette Békés előbbre jutását a képviselő-testület. Az ülést Füredi János, a testület új tagjának eskütétele nyitotta meg. A FIDESZ-KDNP, a FIDELITAS, a Jobboldali Összefogás és a Békési Kisgazdakör jelöltjeként mandátumot szerzett képviselő optimizmusa, lendülete minden bizonnyal tovább erősíti majd testületünket – fogalmazott Békés első embere közösségi oldalán.

Kálmán Tibor ismertette, hogy az ülésen dr. Futó Erika fogorvos asszony részére átadták a címzetes főorvosi címet. A polgármester közölte, hogy döntést született a képviselő-testület soron következő, második félévének munkarendjéről.

– Közterületek átnevezése, illetve meglévő és új szobrok áthelyezése is a napirend részét képezte, így a képviselők a Kossuth szobor és a hamarosan elkészülő Kecskeméti Gábor szobor helyét is kijelölték. Ismét elérhetővé tettük középiskolás ösztöndíjunkat, mely 12 diák számára biztosít havi 10.000 forintot – összegezte a városvezető.

A közleményből kiderült, hogy a csütörtöki ülés folyamán született határozat lehetővé teszi, hogy Békés, egy környékbeli településeket tömörítő konzorcium tagjaként a jövőben előnyösebb pozícióból tárgyaljon az energiahordozók beszerzése kapcsán, amely komoly segítséget jelent majd az intézmények számára is. A polgármester arról is beszámolt, hogy egy korábban tervezett beruházás kapcsán átadott önkormányzati terület visszavételét is kezdeményezték, az előnyös adottságokkal bíró ingatlan hasznosítására ugyanis több elképzelésünk is van.

Forrás: FB/Kálmán Tibor

További programok »

FEL