Kálmán Tibor: A cél Békés fenntartható fejlődése

2020. október 30. 11:26 | behir

Békés polgármestere a csütörtöki testületi ülés döntéseit összegezte.

Kálmán Tibor polgármester Békés város képviselő testületének csütörtöki ülése nyomán sajtótájékoztatót tartott, ahol beszámolt a települést érintő legfontosabb döntésekről. A városezető ismertette, hogy az ülésen tájékoztató hangzott el Békés megye, valamint a békési járás népegészségügyi és járványügyi helyzetéről, illetve a KÖVIZIG tevékenységéről.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a pénzügyi és városfejlesztési bizottság új, külsős biztottsági tagjának Tarkovács Istvánt, a Békési Kisgazdakör elnökét választották, aki a nemrégiben elhunyt Pocsaji Ildikó munkáját folytatja.

– Döntés született a közvilágítás üzemeltetési szerződés módosításáról, illetve a Békés Nevelő u. 1/1. szám alatti ingatlan értékesítéséről is. Az ingatlant a Baptista Szeretetszolgálat vásárolja meg, ahol a jövőben jótékonysági tevékenységükkel segíthetik városunk rászoruló lakosait – osztotta meg Kálmán Tibor. Kiemelte, hogy a testület az LMBTQ-propaganda szolgálatában álló, nagy botrányt kavart „Meseország mindenkié” című könyv kapcsán is döntést hozott.

– Felkértük a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsát, hogy határozzon arról, hogy a fenntartásában működő Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde intézményeiben ne használhassák az ilyen és ehhez hasonló, a kisgyermekek személyiségfejlődése szempontjából kétes hatású mesekönyveket – közölte a polgármester. Hangsúlyozta, hogy a meghozott döntések azt a célt szolgálják, hogy a város életét olyan mederben tartsák, amely a fenntartható fejlődést és Békés élhetőségét szolgálja.

 

Forrás: Kálmán Tibor hivatalos oldala

FEL