Új néven segíti a civileket a Békés megyei információs centrum

2020. július 8. 15:29 | D. Nagy Bence

A Civil Információs Centrum országos hálózata új név alatt folytatja tevékenységét.

Az Egyensúly AE Egyesület által működtetett Békés Megyei Civil Információs Centrum július elsejétől új néven folytatja tevékenységét. A civil közösségeket segítő szervezet Civil Közösségi Szolgáltató Központ (röviden: Civil Központ) elnevezéssel működik tovább. 

– Az Egyensúly AE Egyesület évtizedek óta több lábon álló szervevezet. Tevőlegesen 2011-től kapcsolódtunk be a civil közösségi életbe, azóta nemcsak a szociális alapellátásokkal, hanem egyéb, civil szervezeteket érintő tevékenységekkel foglalkozunk. 2020 januárjában elnyertük a Civil Információs Centrum címet, ez az elnevezés változott meg július elsejével – monda el a szerdai sajtótájékoztatón Schriffertné Lócskai Henriett, az egyesület elnöke. Kiemelte, hogy az egyesület tevékenysége nem változott, a központ 900 civil szervezet munkáját segíti, többek között jogi tanácsadással és pályázatírással.

 

Herczegné Számel Annamária, Kopcsák Zoltán és Schriffertné Lócskai Henriett

 

Szerdán a Sikonyi úti központban a különböző megyei civil szervezetek képviselői jogi előadást hallgatthattak meg a változó szabályokkal kapcsolatban.

– A civil szervezek alapításával, változásbejegyzési eljárásával, megszűntetésével kapcsolatos fontos szabályokat ismertettem a jelenlévőkkel – mondta el Kopcsák Zoltán ügyvéd. Hangsúlyozta, hogy a koronavírus a civil és egyéb, gazdasági szervezetek működését is érintette, adott esetben ugyanis az ügyvezető szerv dönthet egy-egy ülés megtartásáról vagy elnapolásáról. Mint mondta, a jogszabályok szerint az ilyen jellegű módosításokra az idei évben szeptember 30-ig van lehetőség.

További programok »

FEL