Új háziorvos érkezik a Lencsési lakótelepre

2022. július 24. 06:05 | behir

Komoly előrelépés a háziorvosi ellátás biztosításában a Lencsési lakótelepen – olvasható Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármesterének legutóbbi Facebook bejegyzésében. Hamarosan új háziorvos állhat munkába a körzetben.

Mint, ahogy a politikus a közösségi oldalán megosztott bejegyzésében írja: "Hosszú előkészítő munka, számos egyeztetés után a Családügyi és Népjóléti Bizottság soron kívül hozott döntést a 25. számú (Békéscsaba, Lencsési út 13., korábban dr. Bielik Terézia körzete) felnőtt háziorvosi körzet ellátásáról. A határozat szerint dr. Orosi Norbert belgyógyász, hematológus szakorvos, háziorvostan szakorvos előre láthatóan októbertől állhat munkába" – olvasható.
 
Varga Tamás szerint ezzel részben megoldódik a háziorvosi probléma a Lencsési lakótelepen, de szerinte természetesen további lépések szükségesek a teljeskörű ellátás biztosításához. A körzet nemrégiben megválasztott önkormányzati képviselője jó munkát kívánt Orosi Norbertnek.
 
Forrás: Varga Tamás Facebook oldala

További programok »

Egészségügy

Az orosházi kórházban is látogatási tilalom lesz hétfőtől

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet értesíti a lakosságot, hogy az influenzaszerű tünetek emelkedése miatt 2023. január 30-ától, hétfőtől visszavonásig a kórház összes fekvőbeteg osztályán látogatási tilalom lép érvénybe. A látogatási tilalom alól kivételt képeznek azok, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi influenza elleni szezonális védőoltást. A kórház közleményét az alábbiakban olvashatják.
2023. január 27. 13:44
FEL