Új harcművészeti irányzattal ismerkedtek meg a karatésok egy szemináriumon

2021. május 23. 14:54 | behir.hu

Egy harcművészettel megismerkedni mindig izgalmas dolog, még azok számára is, akik a harcművészet valamelyik ágát gyakorolják. A békéscsabai József Attila lakótelepi TSE All-Style Karate-kick-box Szakosztályának keretében működő Seibukan-goshinkai karate csoporttól nem áll messze a más irányzatokkal történő ismerkedés. Rendeztek shotokan karate szemináriumokat, részt vesznek külföldi rendezvényeken is, önvédelem, ju-jitsu karate és más rendezvényeken.

A legutóbbi alkalom mégi rendhagyó módon zajlott. Zárt volt és csak a csoport szűk körét érinthette a járványügyi szabályok miatt. Két, egymástól nagyon távol álló stílust gyakorolhattak, a versenycentrikus kick-boxot és az aikido-t, amiben nem szokás versenyeket rendezni. Az sem általános, hogy egy szemináriumot egy hölgy tartson.

Az aikido és a battodo (japán kard technika) gyakorlását Pintérné Gazdag Anett 6 danos aikido mester (KI Művészetek Egyesülete Veresegyház) vezette, munkáját Petrovszki Péter segítette. Magyarország legmagasabb fokozatú női aikidósa jó hangulatú és tartalmas edzéseket tartott, ami lekötötte a zömében fiatalokból álló résztvevőket. A résztvevők nem csak technikákat gyakorolhattak, hanem igen gyakran szóba került az aikido szellemisége is.

 

Galéria

 

A kick-box edzéseket Shihan Gregor László VIII.DAN, V.DAN kick-boksz tartotta Zsilák Viktória 4.kyu és sempai Frisnyicz János 3.kyu segítségével . Ez tartalmazott rúgás oktatást és hibajavítást, majd a délutáni edzés keretében kéztechnika és a szabályrendszerekre jellemző kombinációk, valamint versenyfelkészítő gyakorlatokat tanítottak a résztvevőknek.

A kétszer két órás szakmai oktatáson leendő kick-box edzők is képezhették magukat, de alapvetően mindenki tanulhatott a másiktól, a mesterektől.

Az, hogy egy képzés keretében két ennyire eltérő irányzatba kóstolhattak bele a résztvevők nem hátrányos, nem tette unalmassá a gyakorlást. Ez a fajta rendezés gyakori volt a Nippon Seibukan Akadémia oktatási gyakorlatában Japánban is, eredményesen.

A szeminárium rövid értékeléssel és emléklapok átadásával zárult.

 

Forrás, fotók: Gregor László

További programok »

Sport

FEL