Sikeres nyílt karate szemináriumot tartottak Békéscsabán

2019. április 20. 06:38 | behir.hu

A Nippon Seibukan Akadémia egyik célja a különböző harcművészetek tanulmányozása, amelyeknek bevált és sikeres formája a különböző harcművész szemináriumok szervezés és látogatása. Ennek a jegyében tartottak  shotokan karate szemináriumot Békéscsabán, az Arany János Kollégiumban.

A harcművészeti szemináriumot Hanshi Kesic Bogdan IX.DAN vezette, és a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Seibukan goshinkai karate csoportja, valamint a Békés Megyei Harcművész Szövetség szervezett. A szeminárium fő profilja egyrészt a karate küzdelmi (kumite) gyakorlatok, másrészt az önvédelem tárgyköre volt. Mivel a szemináriumon különböző irányzatok (shotokan karate, ju-jitsu, All-Style-goshinkai karate, kick-box) tagjai vettek részt, ez a tartalom megfelelt a nyílt jellegnek, hiszen minden résztvevő sikeresen tudott gyakorolni.

Ebben az oktatók is segítettek, hiszen Hanshi Kesic Bogdan nagymesteren kívül Shihan Goran Samolovac VI.DAN és a nagykanizsai Shihan Feszt Norbert VI.DAN is oktatott. Sensei Boros István III.DAN mint tolmács, Shihan Gregor László VII.DAN pedig, mint fő szervező járult hozzá a sikeres, jó hangulatú szakmai naphoz.

A szeminárium nemzetközi jellegét a romániai, temesvári Daisho Klub és a szerbiai, vajdsági nagybecskereki karatésok részvétele biztosította. Nagybecskerek (Zrenjanin) ráadásul Békéscsaba testvérvárosa is, így a folytatásról is szó esett. Május 25-én Temesváron rendezik meg a Dan Olaru Karate és Taekwon-do emlékversenyt, másnap pedig Zrenjaninban tartják a hagyományos karate versenyt, amelyre a külföldi résztvevőket is várnak.

 

forrás: Békés Megyei Harcművész Szövetség

További programok »

Küzdősportok

FEL