Új harangtornyot szentelnek a békési református templomkertben

2020. július 15. 16:41 | behir

Július 28-án, kedden 17:30-kor szentelik fel a békési református templomkertben az új harangtornyot. A rendezvényen többen is beszédet mondanak, megemlékezve az 1980-as árvízben elpusztult kelet-békési tanyavilágról.

Katona Gyula református esperes-lelkész avatja az egykori rosszerdei református gyülekezet harangjának újonnan épített harangtornyát, amelyet a város és a gyülekezet az 1980-as árvízben elpusztult kelet-békési tanyavilág városi emlékhelyének is szán. Az ünnepséghez kapcsolódik a városi megemlékezés, amellyel az árvízre emlékeznek. A rendezvényen beszédet mond Kálmán Tibor, Békés város polgármestere, köszöntőt mond Kürti Sándor, Tarhos község polgármestere. Közreműködik a térségben egykor gyülekezettel rendelkező református és baptista egyház. A nagy árvíz elpusztította Békés Ludad, Vizesbánom, Povád, Rosszerdő, Csarna, Díter, Déló, Maksár városrészét. A szervezők kérik, hogy a megemlékezésre érkezők egy szál virággal készüljenek, amelyet a haranglábnál helyezhetnek el, ezzel fejezhetik ki együttérzésüket. 

Az esemény időpontja: Július 28. kedd 17:30

 

További programok »

Itthon

Betörőbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű túrkevei fiú, egy 45 éves különös visszaesőnek minősülő túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves többszörös és különös visszaeső mezőtúri férfi letartóztatását, akik számlájára több betörés írható.
14:31
FEL