Új évadot nyitott a Jókai színház

2019. szeptember 5. 17:38 | Gyemendi Réka

Vígjátékok, drámai művek és klasszikusok: ezek várják a nézőket a Jókai Színházban szeptembertől. A teátrum nyilvános évadnyitóját szerdán tartották, ahol az érdeklődők ízelítőt is kaptak a színdarabokból.

Teljesen megtelt a Jókai színház előtti tér a nyilvános évadnyitón. A rendezvényt a teátrum igazgatója nyitotta meg. Seregi Zoltán elsőként a színház nyári időszakát idézte fel. Elmondta: hét helyszínen összesen tizenkilenc előadásuk volt. A békéscsabai társulat többek között Nagyszalontán, Aradon, Budapesten, Egerben és Gyulán is vendégszerepelt. Ezen felül művészeik a Csabai nyár programsorozat részeként is több színdarabot adtak elő. A teátrum igazgatója kiemelte a Szarvasi Vízi Színházban nyújtott sikereiket is, melyek közül mindegyik teltházas, illetve pótszékes előadás volt.

– Nagyon komoly látogatottságunk volt, a tapsok és a visszajelzések alapján a nézők nagyon szerették ezt az évadot. Természetesen a siker mindig egy pillanat, és utána újra meg kell dolgozni érte. Az új évad is annak a fényében készült, ami a hitvallásunk: közérthető művészet, minőségi szórakoztatás. Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy a művészet is lehet szórakoztató és a szórakoztatás is lehet művészi. Ezeket a dolgokat nem lehet élesen különválasztani – fogalmazott Seregi Zoltán.

Az igazgató kiemelte, hogy az új évadra is változatos műsortervet állítottak össze, hiszen a közönség is sokszínű, ezért igyekeznek minden igénynek megfelelni.

A nézők vígjátékokat, drámai műveket, klasszikusokat és ősbemutatót is láthatnak a Békéscsabai Jókai Színház új évadában, szeptember 19-től.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Nehezen bizonyítható a mobiltelefon-használat az autóban

Nehezen bizonyítható, ha a balesetet okozó sofőr vezetés közben mobilozott, illetve ha bármi mással foglalkozott, ami elvonta a figyelmét - mondta Szatmári-Margitai Gergely jogi szakértő pénteken az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.
2019. november 22. 18:23
FEL