Szeptember 9-én tartja nyilvános évadzáró-évadnyitó ülését a Jókai színház

2023. augusztus 28. 10:00 | behir

A Jókai színház igazi közösségi élménnyel szeretné zárni a nyarat: szeptember 9-én 16.30 órakor tartja évadzáró-évadnyitó nyílt társulati ülését a színház előtti téren.

– Szeretettel várjuk Önöket színházunk elé! Ez az alkalom kiváló arra, hogy családjával, barátaival találkozzon, s egyúttal megismerkedjen új évadunk bemutatóival. Hogy mire számíthatnak ezen a szombat délutánon? Dalra és táncra, könnyed ízelítőkre az új darabokból; nem titkolt célunk arra bíztatni Önöket, hogy az előttünk álló hónapokat is töltsék velünk – áll a színház közleményében.

S hogy mi várható? Magyar évad Shakespeare társaságában – ezt a mottót fogalmazták meg, amikor összeállították az elkövetkezendő egy év műsorát. Minden néző igényének szeretnének megfelelni: több vígjátékkal, egy musicallel, egy drámával, színművekkel és stúdiódarabokkal jelentkeznek, a legifjabb színházrajongókat pedig jobbnál jobb mesékkel várják. Hogy a krimi rajongói se maradjanak ki, szeptember 15-én már egy Agatha Christie-regény átiratával, A gyilkosság meghirdetve című darabbal nyitnak, amelyet Katkó Ferenc rendez, a főbb szerepekben: Felkai Eszter, Kovács Edit és Csomós Lajos.

– Mit láthatnak az évad további szakaszában? Wass Albert Elvásik a veres csillag című színművét Szente Vajk Legénybúcsúja követi majd, a komédia után pedig Shakespeare sötétbe hajló tragédiája, a Macbeth következik. Világhírű festőnk életét mutatja be a Munkácsy, a festőfejedelem című musical, majd három Móricz-vígjáték egyvelege következik Szerelem címmel. Komédiából sosem elég, ezért A három sárkány, avagy a három nagynéni zárja az évadot – tájékoztat a Békéscsabai Jókai Színház.

A felnőtt bérleteiket 11 500 Ft-tól válthatják meg, nyugdíjas bérleteket 8500 Ft-tól kínálnak, de jó szívvel ajánlják bemutató-bérletüket is (16 500 Ft-tól), melynek előadásai előtt pezsgővel várják a publikumot, a díszbemutató-bérletünket megvásárló nézők pedig a színház vendégei az előadások utáni fogadásokra. A díszbemutató-bérlet18 500 Ft-tól vásárolható meg. Stúdióbérletükben Az őz, a Királyom, Isten Áldjon!, a Két összeillő ember a Negédes négyes szerepel, erre 9000 Ft-ért válthatnak bérletet.

A gyerekek a Mátyás és a bolondkirály, a Holdbéli csónakos és a Bolondok grófja című előadásokat láthatják majd bérletben, egységesen 4300 Ft-os áron. A diák- és ifjúsági bérletbe a felnőtt előadásokból válogattak, utóbbiba a Petőfi Mezőberényben című színmű is bekerült.

A Békéscsabai Jókai Színház előadásairól, bérletkonstrukcióiról, diák- és ifjúsági bérletükről a honlapjukon találhatnak információt, extra tartalmakért pedig keressék a színház Instagramját és TikTokját!

További programok »

Kultúra

Csabai nyomdász tanulóknak mutatták be a Budai Krónikát

A Budai krónika egy latin nyelvű kiadvány, melynek eredeti címe: Chronica Hungarorum (A magyarok krónikája). Idén, nyomtatása 550 éves fordulójára kereken 550 darab facsimile kiadást, azaz hasonmás példányt készítettek. Az egyiket, egészen pontosan a 280-as sorszámút péntek délelőtt Farkas Gábor Farkas, az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa mutatta be csabai nyomdász tanulóknak, a Békés Megyei Könyvtárban,
2023. november 25. 11:15
FEL