Új év, új városkép – megszépülnek Békéscsaba közterei

2020. február 18. 17:04 | D. Nagy Bence

Megkezdődtek a városrendezési munkálatok Békéscsabán. A több hetes munkafolyamat során elsőként a belvárosi közterületek szépülnek meg.

A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. munkatársai február 17-én kezdték meg Békéscsabai köztereinek rendezését. A tavaszi munkák korábban márciusban indultak el városszerte, a kedvező februári időjárás miatt azonban hetekkel előbb kezdetét vehette a közterek takarítása.

Hadabás Ildikó, a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt hetekben az avar, és a Békés megyét is elérő, Ciara vihar által levert gallyak eltakarítása és rendezése volt a fő feladat.

– A jó idő miatt hamarabb elkezdhettük az úgynevezett tavaszi nagytakarítást, mely során a virág- és cserjeágyakat, a közterületi szobrokat és műalkotásokat takarítjuk, valamint a köztéri padokat fertőtlenítjük – mondta el az ügyvezető, majd hozzátette: szeretnék, ha a város lakossága jól érezné magát a közterületeken. 

 

Hadabás Ildikó

Hadabás Ildikó

 

A városrendezés első szakaszában a Szabadság tér tisztul meg, ezt a Szent István tér, majd az Andrássy út követi. Az ügyvezető kiemelte, hogy a gyöngykavicsos területek felgereblyézése és felhintése után a burkolt felületek vegyszeres gyommentesítése következik. Ezután a kiemelt ágyások takarítása és a cserjék metszése jön. Ezt követően a Kossuth tér, a Széchenyi-liget és az Élővíz-csatorna rendbetétele, majd az önkormányzati buszmegállók takarítása zajlik.

Hadabás Ildikó kiemelte, a városkép alakulásában, a közterek tisztántartásában a lakosság segítségére is szükség van. Az ügyvezető hozzátette, hogy ezen a területen javuló tendencia tapasztalható, hiszen egyre többen vállalják fel tudatosan szűkebb és tágabb lakókörnyezetük megóvását.

További programok »

Itthon

Maruzsa Zoltán: Most csak írásbeli érettségi lenne, szükség esetén szóbeli

A jelenlegi járványügyi helyzetben várhatóan május 4-én kezdődnének el az írásbeli érettségi vizsgák tájékoztatott a köznevelésért felelős államtitkár. Hozzátette: szóbeli vizsga kizárólag azon vizsgatárgyak esetében lenne, amelyeknek középszinten csak szóbeli vizsga része van, illetve csak azok számára szerveznek ilyet, akik sajátos nevelési igényükből fakadóan felmentettek az írásbeli alól.
13:45
FEL