Megjavították a jaminai KRESZ- park megrongált jelző tábláit

2019. július 20. 18:51 | Kovács Andrea

A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. kevesebb, mint két hét alatt megjavíttatta a jaminai KRESZ-park súlyosan megrongált jelzőtábláit. A tereprendezés után pénteken visszaállították a park korábbi állapotát. A károk helyreállítása több mint 100 ezer forintba került.

A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője elmondta: cégük kiemelt feladatának tartja, hogy a lehető leghatékonyabban hozzájáruljanak a gondozott városkép eléréséhez, illetve fenntartásához. A munkához jelentősen hozzájárulnak a lakossági bejelentések, hiszen ezzel segítik az egyre tudatosabb, tervszerűbb feladatellátást, így pótolhatják a meglévő hiányosságokat.

Hadabás Ildikó hozzátette: a lakosság legnagyobb része igényes a környezetére és figyel arra, hogy egy megfelelően gondozott városban éljünk. Megjegyezte: ezért is nagyon szomorú, hogy időröl időre rongálásokkal lehet találkozni a városban. Az elmúlt időszakban tíz padot, két, a játszótereken található ivókutat és egy-egy játékelemet rongáltak meg. A legnagyobb károkozás azonban a Tompa és Szegfű utca sarkán található KRESZ-parkban történt.

 

A jaminai KRESZ-park helyreállítása (Fotó: Ujházi György)

A jaminai KRESZ- park helyreállítása (Fotó: Ujházi György)

A városgazdálkodási kft-hez július 8-án reggel érkezett a bejelentés és amikor a cég munkatársai a helyszínre érkeztek, megdöbbenve tapasztalták, hogy az összes táblát megrongáták, meghajlítgatták, letépkedték a jelzéseket, illetve egy jelzőtábla is eltűnt. A rongálók ezen kívűl bokrokat tépkedtek meg, több alkoholos üveget és dobozt is eldobtak a helyszínen. A városgazdálkodási kft. a táblák egy részét megjavíttatta, de újakat is be kellett szerezni. A cég munkatársai pénteken a tereprendezés után visszahelyezték az új táblákat és helyreállítoták a a KRESZ-park korábbi állapotát. 

 

A jaminai KRESZ- park helyreállítása (Fotó: Ujházi György)

A jaminai KRESZ- park helyreállítása (Fotó: Ujházi György)

A körzet önkormányzati képviselője felé is a környékbeli lakók jelezték, hogy súlyosan megrongálták a parkot. Zelenyánszkiné dr. Fábián Ágnes elmondta: 2006 óta volt itt képviselő és korábban már többször is megrongálták a táblákat és sok bejelentés érkezett a motorosok miatt is. Hozzátette, hogy a KRESZ-park kialakítása és átadása is ilyen események miatt csúszott annak idején. A Jamina szívében, éppen egy óvoda mellett található parkot nagyon szeretik a környéken lakók, sokan hozzák ide gyermekeiket játszani és a közlekedési szabályok megtanítására is alkalmas ez a hely - tette hozzá.

A jaminai KRESZ-park helyreállítása (Fotó: Ujházi György)

A jaminai KRESZ-park helyreállítása (Fotó: Ujházi György)

A helyreállítás több mint 100 ezer forintba került. Zelenyánszkiné dr. Fábián Ágnes bízik abban, hogy ebből az esetből mindenki tanullt és jobban fognak vigyázni a parkra. A városban összesen két ilyan park van, az egyik a jaminai. Az önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki a városgazdálkodási kft.-nek a gyors intézkedésért és helyreállításért.

 

 

További programok »

FEL