Új eszközöket kapott a békéscsabai mentőállomás

2021. április 19. 11:29 | Tóth Bianka

Új eszközöket kapott az Országos Mentőszolgálat békéscsabai mentőállomása. Az adományt a KDNP békéscsabai szervezetének nevében Bálint József elnök és dr. Csicsely Ilona önkormányzati képviselő adta át hétfő reggel.

A KDNP helyi szervezete azokat szerette volna támogatni, akik másokon segítenek, akik élharcosai a mindennapok küzdelmeinek. Dr. Csicsely Ilona önkormányzati képviselő elmondta, hogy az elmúlt évben elmaradt rendezvényeikre szánt tagdíjak és adományok összegét idén támogatásra szerették volna fordítani.

- Gondolkodtunk rajta, hogy mi lenne az, ami mindenféleképpen jó és célszerű, így jutottak eszünkbe a mentősök, akik nemcsak a pandémia idején, hanem egyébként is sokat tesznek értünk. Megkerestük a békéscsabai mentőállomás vezetőjét, és megkérdeztük, hogy mire lenne szükségük - idézte fel az előzményeket a képviselő.

A járvány miatt a mentőszolgálat valamennyi hűtőszekrénye foglalt, a navigációs eszközök egy része pedig elromlott az utóbbi időben - fogalmazott a KDNP Békéscsabai szervezetének elnöke.

 

fotó: Tóth Bianka (behir.hu)

- Így jött az ötlet és az igény, hogy két GPS-re volna szükségük gépjárművekbe, és itt a mentőszolgálatnál egy hűtőre is nagy szükség lenne. A tagság szavazatával és 100 százalékos támogatásával hoztuk meg a döntést és vásároltuk meg az eszközöket, amelyeket nagy szeretettel bocsájtunk a mentőszolgálat részére - emelte ki Bálint József.

Hozzátették, hogy a hűtőszekrény a mentőszolgálat munkatársainak kényelmét, míg a navigációs berendezések mindnyájunk érdekét szolgálja. Csicsely Ilona úgy vélte, igazán jó célra fordították a felajánlásukat.

 

További programok »

FEL