Új díszletraktárt avattak kedden Békéscsabán

2022. augusztus 16. 16:04 | Csiffáry Zsuzsanna

Elkészült az 500 négyzetméteres új díszletraktár a Fábry utca 58/1. szám alatt, amelyet a Békéscsabai Jókai Színház már meglévő díszletraktára mellé építettek. A létesítményt intézményi önerőből, illetve önkormányzati támogatásból hozták létre.

Ünnepélyes keretek között adták át a Békéscsabai Jókai Színház új díszletraktárát kedden délelőtt.

Békéscsabán több civil szervezet megoldandó dolgai között merül fel a raktározási probléma. A Békéscsabai Jókai Színház elsőként lépett ezügyben. Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója kereste fel Szarvas Péter polgármestestert azzal, hogy szükséges a színház díszletraktárának bővítése.

– Az új díszletraktár a Békéscsabai Jókai Színház felerészben saját, felerészben a város támogatásából valósult meg. Ez azért is fontos, hiszen számos olyan előadás van, amelyhez nagyobb díszletelemek szükségesek, és ezeket a későbbiekben is fel lehet használni. A jelenlegi gazdasági helyzetben ez a költséghatékony gondolkodás nélkülözhetetlen – fogalmazott Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere.

 

    Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Seregi Zoltán, a Jókai színház igazgatója az átadón (fotó: Szarvas Péter facebook oldala)

 

Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója megerősítette, hogy a meglévő díszletelemekre ezentúl is szükség lesz.

– Természetesen a már használt díszletelemeket a nézők nem ismerhetik fel, hiszen mindent átfestünk az adott előadáshoz, és ezzel rengeteget spórolhatunk. Most, hogy lett plusz egy díszletraktárunk, nem kell bérelnünk. Elkezdhetjük tematikusan és a praktikusan megtölteni a díszletelemekkel – fogalmazott a direktor.

Az 500 négyzetméteres létesítmény kivitelezője, Filó Attila ismertette hogy a munkálatok áprilistól júliusig tartottak.

– Szükséges volt a plusz díszletraktárra, mert a mellete lévő teljesen megtelt az díszletelemekkel. Mi gyártjuk a színháznak a díszleteket, és így mostmár tudjuk is majd hova tenni őket – fogalmazott

További programok »

FEL