Új csoportszobát és tornaszobát adtak át a gyulai Románvárosi Óvodában

2020. szeptember 24. 11:27 | behir

Új tornaszobával és csoportszobával bővítették ki a gyulai Románvárosi Óvoda épületét, amelyre két, korábban elnyert pályázat és támogatás adott lehetőséget. A beruházás több mint 120 millió forintba került. A két új helyiség ünnepélyes átadóját szeptember 22-én tartották.

Az új tornaszobának és csoportszobának több mint 100 óvodás örülhet. A beruházás révén a gyerekek már öt csoportban élvezhetik az új játékokat és sporteszközöket - számolt be a Gyulai Hírlap. 

Kozma György, a fenntartó Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának (MROÖ) elnöke elmondta: két forrás adott lehetőséget a bővülésre. A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságának alapjából 66 millió forintos támogatást kapott az intézmény, a Terület- és Településfejlesztés Operatív Programból pedig 54,5 millió forint pályázati támogatást nyertek el. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

 

– A 60 négyzetméteres új csoportszoba mellett kiszolgáló helyiségek, gyermeköltöző, mosdó, személyzeti tisztasági blokk és egy 86 négyzetméteres terasz is épült. A 60 négyzetméteres új tornaszobához szertárt, kiszolgáló helyiségeket, tárolókat húztak fel – ismertette a részleteket Kozma György.

Az MROÖ elnöke az ünnepélyes átadón úgy fogalmazott: a beruházás egy jó befektetés a jövőbe. 

– Közösségünk régi álma vált valóra. Öröm számunkra, hogy a települési önkormányzat lehetőségeihez mérten mindet megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa intézményeink számára a megfelelő körülményeket a színvonalas oktatáshoz – emelte ki.

Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta: az óvoda remek kezekben van, kiválóan működik az országos nemzetiségi önkormányzat fenntartásában.

Tircsi Richárd, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkárságának főosztályvezetője kifejtette: hazánkban, így Gyula városában is, jó nemzetiséginek lenni. 

– Nemzetiségei pedagógusaink vállán nagy felelősség van. Az ő felelősségük a nyelvet és a nemzetiségi identitást átadni a legkisebbeknek – hangsúlyozta beszédében. 

Az átadón Kreszta Traján román nemzetiségi szószóló és Csotye Jánosné intézményvezető is örömét fejezte ki, és köszönetet mondott a beruházás kapcsán. 

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

FEL