Tűzijáték után kutya- és gazdakeresgélés

Minden évben gondot okoz az újév a kutyatulajdonosoknak, kedvenceik számára ugyanis a szilveszter igazi rémálom. A durrogások miatt a nem bezárt állatok ijedtükben elmenekülnek otthonról, és nehezen találnak haza.

Az idei tűzijátékok fény- és hanghatásaitól rémült meg az a szuka kutya is, amelyre éjszaka találtak rá az orosházi állatvédők. Pukánszki Tamás önkéntes elmondta, hogy a négylábú nagyon meg volt rémülve, rohangált az úton, így az arra járó autókat is meg kellett állítaniuk, hogy megfoghassák.

Azóta láthatóan megnyugodott a kutyus, kapott enni, inni, a menhely munkatársai pedig próbálják megtalálni a gazdáját. Mivel az állatban nincs chip, nehéz dolguk lesz, hiszen így nem tudják közvetlenül felvenni a kapcsolatot a tulajdonossal.

Ám a Szikhát Kutyamenhely rossz tapasztalatai szerint sokszor még a meglevő chip sem segít. Pusztai Ilona telepvezetőtől megtudtuk, több olyan állat is került hozzájuk, amelyben bár volt chip, az nem volt regisztrálva, így a nyilvántartásban nem szerepeltek a kutyatartóra vonatkozó adatok. Említett egy szomorú esetet is, amikor egy ilyen eb több mint fél éven keresztül hiába várta náluk a gazdáját. Amikor végül elpusztult, a regisztráció hiánya miatt még csak erről sem tudták értesíteni a tulajdonost.

Az orosházi menhelyen most több mint 200 kutya vár gazdára. Szilveszter éjjelén két másik eb is ide került, nekik azóta megkerült a tulajdonosuk.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,