Elkóborolt kutyák – a tűzijáték negatív hatása -videóval

Látványos tűzijátékkal zárult az államalapítás ünnepe. A fényjáték elnyerte a kilátogató emberek tetszését, azonban a kutyák már nem örültek ennyire az erős hanghatásoknak. A szakemberek elmondták: minden évben sok négylábú tűnik el a tűzijáték során, ilyenkor életmentő szerepe lehet a kötelező mikrochipnek, a gazdák pontos adataival, valamint a megelőzésre is érdemes odafigyelni.

Augusztus 20-a óta már két kutya is bekerült a Békéscsabai menhelyre, de nagyon sok eltűnt ebet továbbra is keresnek a gazdáik. A kutyák egy része ugyanis retteg a tüzijáték hanghatásaitól, ami – a szakemberek szerint – még a jó idegrendszerű négylábúkat is megviselhetik.

A békéscsabai menhely munkatársai elmondták: nincs biztosíték arra, hogy a kutyák előkerülnek, de ha mégis, akkor a chip hiánya nehezítheti meg a négylábúak hazajuttatását.

A szakemberek azt tanácsolják, a tüzijátékok ideje alatt érdemes elzárni a kedvenceket, sőt, ha a kutya nagyon stresszes, akkor állatorvoshoz is lehet fordulni, aki különböző nyugtató hatású készítményeket ad az állatoknak, ezzel is megelőzve a bajt.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,