Tűzesetek és műszaki mentések - a hétvége összefoglalója

2020. június 8. 16:01 | behir

Az elmúlt hétvégén négy tűzesettel és kilenc műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Az esetek közül több tűzoltó egység beavatkozását igényelte a hétvégén megélénkülő erős szél, melynek következtében faágak szakadtak vezetékre, járdára, vasúti sínekre és útburkolatra. Az egységek motoros láncfűrész, létra és kéziszerszámok segítségével a káreseteket felszámolták, személyi sérülés nem történt.

Pénteken délután egy harminc körbálából álló kazal égett Szarvason. A káreseményhez a helyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság két gépjárműfecskendője és vízszállító járműve vonult ki. Az egységek előreszerelt sugarakkal és erőgép segítségével a tüzet felszámolták.

Kétegyházán egy biodízelt szállító vasúti tartálykocsi kerekénél keletkezett tűz. Az esethez a gyulai hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárműfecskendője vonult ki. Az egység egy vízsugárral hűtötte a felhevült kereket, valamint hőkamerával vizsgálta annak környezetét. Az eset során személyi sérülés nem történt, a rakomány nem sérült. 

Szombaton szén-monoxid mérgezés gyanújával kapcsolatban érkezett jelzés Kondorosról. Az esethez a szarvasi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a helyszínen méréseket végeztek, melyek igazolták a veszélyes gáz jelenlétét, azonban személyi sérülés nem történt. 

 

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

További programok »

FEL