Türelemjáték megszerezni Erzsébetet

2016. február 18. 18:14 | Fekete Kata

Néhány napja az Erzsébet program pályázatát böngészi a békéscsabai Hanyecz Margit nyugdíjas édesanyjával. Az asszony több éve próbálkozik a lehetőséggel, tavaly nyertek is. Végül a felkínált szálláshelyek közül Harkányba foglaltak hat éjszakát. Éppen ezért idén nem üdülésre jelentkezik, hiszen mint mondja, azt tanácsolják, akik az elmúlt évben nyaralást nyert, az idén ne azzal próbálkozzon. Viszont nagyon örülne neki, ha fürdőjegyet vehetne az Erzsébet-kártyájával. Az édesanyja, Hanyecz Gáspárné Békésre menne szívesen, hiszen ott született és a mai napig visszahúzza a városba a szíve, Margit pedig inkább Békéscsabára menne. Összeveszni nem fognak, a lényeg, hogy nyerjenek. Addig viszont sikeresen be kell nyújtani a pályázatot, ami nem egyszerű. Több kis gyermekes szülő arra panaszkodik, hogy az órákat kell a számítógép előtt ülni, hogy ez sikerüljön. A nyugdíjasoknak inkább az okoz nehézséget, hogy a szükséges papírokat ki kell nyomtatni, alá kell írni, be kell szkennelni és fel kell tölteni. A legtöbben éppen ezért a fiatalabb családtagok segítségét kérik.

Azok viszont, akik sikerrel járnak, örülnek, még akkor is, ha ebben a programban szállást csak elő- és utószezonban lehet foglalni. Másképpen viszont el sem tudnának menni. Tavaly hazákban 250 ezer ember jutott Erzsébet kártyához, közülük 100 ezren nyaralhattak. Az elmúlt években nagy sikert aratott a fürdőprogram is, amelyet az ország 50 gyógyfürdőjébe lehet beváltani, köztük a békéscsabaiba is. Pillanatnyilag egy alkalommal egy jegyet lehet vásárolni, de mint Zsadon Endre, az Árpád Gyógy- és Strandfürdő vezetője elmondta, megkeresték az Erzsébet program kibocsátót, hogy engedélyezzék, hogy tíz alkalmas bérletet is lehessen vásárolni a kártyával. Ez a fürdőnek is könnyítés lenne, hiszen hosszadalmas a papírmunka, amit a jegypénztárnál sorban állók néha neheztelnek, másrészt nagyobb kedvezményt adnánk a vendégeknek.
Az Erzsébet utalványra február 29-ig pályázhatnak a jogosultak. A határidőig a kért nyomtatványokat is fel kell tölteni az Erzsébet program weboldalára és a pályázati önrészt is be kell fizetni. 

További programok »

FEL