Triplaesővel készült a Veszprém – újabb csabai vereség idegenben

2023. november 5. 07:21 | Kovács Dávid

A Békéscsabai KK 95-77-re kikapott a Veszprém Kosárlabda Klub otthonában a férfi NB I/B Zöld csoportjának 7. fordulójában. Lackó Róbert együttese negyedik idegenbeli mérkőzését is elveszítette a bajnokságban.

VESZPRÉM KOSÁRLABDA KLUB–BÉKÉSCSABAI KK 95–77 (24–23,23–19,29–18,19–17)
NB I/B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, Veszprém. Vezette: Földesi, Horváth A., Benedek
VESZPRÉM: Popadic 2, Prodanovic 8/3, Takács E. 19/6, Madár 16/12, Szabó P 16/3. Csere: Varga G. 12/12, Ráskai, Birkás 22/6. Vezetőedző: Alex Geddes.
BÉKÉSCSABA: Balog G. 11/6, Vodila 8, Cvijin 6, Hajdu M. 13, Varga Á. 13. Csere: Kovács J., Solevic 5/3, Tulkán 6, Fábián 12, Szarvas 3/3, Scherber. Vezetőedző: Lackó Róbert.

Mindkét együttes ugyanolyan mérleggel, két győzelemmel és négy vereséggel várta az összecsapást. A csabaiaknál az elmúlt héthez képest Vágvölgyi Ákos és Kurtucz Krisztián hiányzott, de Szarvas Péter visszatérhetett a pályára.

Jobban is kezdett Lackó Róbert csapata, az első negyed hajrájában még hét ponttal vezetett, de a Veszprém egy 8-0-s sorozattal fordított (24–23). A második tíz percben is sokáig szoros volt a küzdelem, de a játékrész hajrája a hazaiaknak sikerült jobban, így végül öt pont volt a különbség a nagyszünetben (47–42).

A Veszprém a harmadik játékrészben csapatkapitánya, Szabó Péter vezetésével fokozatosan növelte az előnyét. A hazaiak folyamatosan termelték a triplákat a hárompontos vonalon túlról, így magabiztosan kezdhette a hajrát (76–60). Az utolsó tíz perc elején még elindított egy felzárkózási kísérletet a Csaba Hajdu Márton és Balog Gábor révén, de szorossá tenni már nem sikerült a meccset (95–77).

A házigazda a kispadról 22 ponttal beszálló Birkás András és négy triplát értékesítő Varga Gergő segítségével megszerezte harmadik sikerét a bajnokságban és a tabella 9. helyére lépett A Békéscsaba továbbra is két győzelemmel áll a táblázat 11. pozíciójában, november 11-én ráadásul az 5/1-es mutatóval álló SMAFC 1860 Soproni Egyetem lesz az ellenfél hazai pályán.

 

K.D.

 

Így látták a vezetőedzők

 

Alex Geddes: Ez egy fantasztikus teljesítmény volt, főleg annak fényében, mennyi nehézséggel kellett szembenéznünk a találkozó folyamán. Sérülés miatt elveszítettük Popadicsot a második percben, majd szintén sérülés miatt Prodanovicsot is, aki végül sérülten vissza tudott térni és folytatta a játékot. Fiatal játékosokat is be kellett állítanom a találkozó végén, akik szintén remekül játszottak és hozzátették a magukét. Szeifert továbbra is beteg, Madár és Szabó pedig betegen játszottak, ennek ellenére csodálatos teljesítményt nyújtottak mindketten. Nagyon örülök a mai győzelemnek és a mutatott játéknak. Kiválóan teljesítettünk, ami annak köszönhető, hogy nagyon egységesek voltunk, igazi csapatként működtünk, minden téren megvolt az összhang a fiúk között. Egy ilyen együttest pedig nagyon nehéz legyőzni. A tervezetteknek megfelelően játszottunk, így elértük a céljainkat a mai napon.

Lackó Róbert: Gratulálok a Veszprémnek, nagyon jól játszottak ma, nem tudtunk mit kezdeni a hárompontosaikkal. Sajnos sok sérülttel érkeztünk, és hétközben betegségekkel is küzdöttünk, mindez rányomta a bélyegét a mai találkozóra, de épülünk tovább. Egy picit még mindig hiányzik az agresszivitás a csapat védekezéséből, amely döntőnek bizonyulhat egyes helyzetekben. Építkezünk tovább és megpróbáljuk kiküszöbölni ezeket a hiányosságokat. Sok sikert kívánok a veszprémieknek a továbbiakra!

 

Forrás: hunbasket.hu

 

További programok »

FEL