Közel ötven a vége – súlyos csabai vereség Tiszaújvárosban

2023. szeptember 30. 09:49 | Kovács Dávid

A Békéscsabai KK 105-57-re kikapott a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK otthonában a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjának 2. fordulójában.

TISZAÚJVÁROSI TERMÁLFÜRDŐ PHOENIX KK–BÉKÉSCSABAI KK 105-57 (24-11, 26-19, 32-10, 23-17)
NB I/B-s férfi kosárlabda-mérkőzés. Tiszaújvárosi Sportcentrum, Játékcsarnok. Vezette: Balogh Gy, Nagy Zs., Szűcs S.
TISZAÚJVÁROS: Csák 6, Bán 21/21, Okoh 5, Kocsis 4, Lakatos 17/3. Csere: Orliczki 8, Kiss K. 21/3, Gáspár 10, Molnár B. 2, Kovács Z. 4, Nagy B. 7, Czimer. Vezetőedző: Lekli József.
BÉKÉSCSABA: Kovács J., Varga Z. 14/9, Kurtucz 6, Hajdu M. 10, Varga Á. 12. Csere: Vágvölgyi 2, Balog G., Solevic, Cvijin 12, Scherber 1. Vezetőedző: Lackó Róbert.

A csabaiak egy magabiztos, Százhalombatta elleni sikerrel kezdték első NB I/B-s szezonjukat és visszatért a csapathoz a saját nevelésű Vágvölgyi Ákos. A második bajnokin azonban nehezebb összecsapás várta, hiszen a Veszprémben rangadót nyerő, tavalyi bronzérmes Tiszaújváros otthonában léptek pályára. Ráadásul tíz perces késéssel indult a mérkőzés, hiszen az U20-as meccs 35. percében, a csabai csapat egyik legjobbja, Erdős Kristóf nagyon súlyosan sérülést szenvedett – írta a klub közösségi oldala.

A hazaiak már a mérkőzés elején tisztázni szerették volna, hogy ki a jobb csapat és percek alatt tíz pont fölé nőtt a különbség (24-11). A második negyedben sem lassított a Tiszaújváros, hatékony támadójátékára nem volt ellenszere a csabaiaknak (50-30).

A nagyszünet után még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a borsodi együttes és végleg eldöntötte a találkozó sorsát (82-40). Az utolsó negyedben sem tudott szépíteni a Békéscsaba, így a végén közel ötven pont lett a csapatok között. A Tiszaújváros 105-57-re nyert a hét triplát szerző Bán Tibor vezérletével és két mérkőzés után így 100 százalékos.

– Gratulálok a csapatnak, mert amit megbeszéltünk, azt sikerült végrehajtani. Tudtunk sebességgel és agresszívan kosárlabdázni mind támadásban, mind védekezésben – megcsináltunk mindent, amit kellett, és ennek meg is van az eredménye. Nagyon örülök neki, hogy hazai pályán sikerült így nyitni, ezzel meglehet a kellő önbizalmunk, és nagyon bízom benne, hogy a hazai pályánk az idén egy igazi katlan lesz! Gratulálok a közönségnek is, mert tényleg jól szurkoltak, és várunk minél több embert a további meccseinkre – fogalmazott Lekli József, a tiszaújvárosiak vezetőedzője a szövetség hivatalos oldalának.

A Békéscsaba elszenvedte első vereségét, de egy hét múlva az NKA Univeritas Pécs II. otthonában javíthat.

– Elsősorban gratulálok a Tiszaújvárosnak, az elejétől fogva az történt a pályán, amit ők akartak. Nagyon szívósan, agresszívan védekeztek, és mi ebből nem tudtunk jól kijönni. Sajnos az is rányomta a bélyegét a találkozóra egy kicsit, ami az előző mérkőzésen történt, de nem szeretnék kifogásokat keresni. Összerakjuk a csapatot, és megyünk tovább. Gratulálok még egyszer a Tiszaújvárosnak, nagyon jó meccset játszottak – értékelt Lackó Róbert, a Békéscsaba mestere.

 

További programok »

FEL