Békéscsabán méltó módon emlékezhetünk június 4-én

2020. június 2. 14:27 | behir

Június 4-én a trianoni eseményekről, és annak következményeiről emlékezik meg Békéscsaba városa. Ezen a napon a Békéscsabai Médiacentrum a 7.Tv műsoraiban, a behir.hu portálon, illetve a Csabai Mérleg mellékletében is kiemelten foglalkozik a 100 évvel ezelőtt történtekkel.

Kedden Békéscsabán, a városháza előtt tartott tájékoztatót Csipei Judit osztályvezető és Varga Tamás alpolgármester, akik elmondták, hogy számos programmal készül a város, illetve készülnek az intézmények június 4-ére.

A jogszagyályok enyhítésének következtében, a védőtávolságok, illetve az egészségügyi szabályok betartásával lehetnek rendezvények is. Így  Békéscsabán idén koszorúzással, a színészek produkciójával, ökumenikus istentisztelettel, kiállítással és a 7.Tv tematikus műsorfolyamával  emlékezhetünk a 100 évvel ezelőtt történtekre.

Az évforduló alkalmából a Csabai Mérleg című városi lap ezen a héten legkésőbb június 4-éig a postaládákba kerül. A lapban négyoldalas melléklet található 1920-as országos és a helyi eseményekkel, amelyekről Ugrai Gábor‎ történelemtanár, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke írt. 

 

A 7.Tv tematikus napjának műsorterve a következő:

16:30  - Trianon 100 - A békéscsabai megemlékezés élőben
17:40  - Útlevél haza  - A Békéscsabai Napsugár Bábszínház kerekasztal-beszélgetése
19:00  - Híradó - A 7.Tv napi hírösszefoglalója
19:20  - Aktuális - A békediktátum Békés megyei vonatkozásairól
20:20  - Művészbejáró - A békediktátum országos jelentőségéről
21:00 - Hazatért falu - dokumentumfilm két elcsatolt magyar faluról

 

A békéscsabai megemlékezések programja

 

 

 

További programok »

FEL