Továbbra is a hőség fogságában az Alföld

Pénteken délután a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében elszórtan zápor, zivatar alakul ki, szombaton a nap első felében lehet számítani csapadékra. Az Alföldön továbbra is a szárazabb, naposabb idő a jellemző – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A legmelegebb itt lehet, a napi csúcsot 33 foknál várja az OMSZ.

Pénteken eleinte gomolyfelhős, napos idő lesz, majd a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a helyeken elszórtan zápor, zivatar alakul ki. Éjszaka az Alföldön kezdetben kevés lesz a felhő, majd ott is megnövekszik a felhőzet, másutt közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek. A Dunántúlon és északon többfelé várható zápor, zivatar.

Szombaton a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Eleinte az ország északnyugati felén többfelé, másutt néhol valószínű zápor, zivatar, majd délután egyre kevesebb helyen lehet csapadék. A déli, délkeleti szél ma a Dunántúlon és a főváros térségében, szombaton másutt is északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik. A zivatarokat néhol felhőszakadás és jégeső, viharos szél kísérheti.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25 és 33 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb.

 

Forrás: OMSZ/ MTI

Megosztás:

Címke: , , ,