Tovább nőtt a használtautó eladás, egyre többen keresik a bevizsgált autókat

2018. október 31. 19:08 | behir

Csaknem 600 ezer használt autót adtak-vettek idén szeptember végéig Magyarországon. Ha ez a tendencia megmarad, majdnem egymillió használt autó cserél gazdát hazánkban 2018-ban - olvasható a hvg.hu-n

Az év első kilenc hónapja során 13,7 százalékkal nőtt a használtautó-átírások száma hazánkban, januártól szeptemberig összesen 573 722 autó cserélt gazdát Magyarországon a Datahouse adatai szerint. A statisztikák alapján az átírt járművet 77,5 százaléka 10 évnél idősebb volt, az ötéves vagy annál fiatalabb kocsik aránya mindössze 12,8 százalékot ért el. A hazai vásárlók jellemzően az alsó-középkategóriás (174 000 autó), a kisméretű (144 384 autó) és a felső-középkategóriás (88 839 autó) autókat keresték.

Bernát Barna, a Dual Autócentrum Kft. ügyvezetője elmondta: az év első tíz hónapjában folyamatos, stabil növekedést tapasztaltak a használt autó eladásban. Náluk egyre többen keresnek 5 évnél fiatalabb, magyarországi gépkocsikat, amelyek ellenőrzött futásteljesítményűek és garantált előélettel rendelkeznek.  Ezek jellemezően 1,5-3 milliós ársávba tartoznak.  Mint azt Bernát Barna hozzátette: a tavalyihoz képes többen vásárolnak benzines autót, de náluk a minőségi dízeles autók is piacképesek maradtak. 2017-ben a kecskeméti telephelyüket is beleszámítva közel 1700 autót adtak el. Ezt az idei évben már felülmúlták, 2018 végére 1800-1850-re várják az eladott használtautó számát.

 

Forrás: HVG

További programok »

Gazdaság

A hétvégétől csak bizonyítvánnyal lehet növényeket hozni az országba

A növények, növényi termékek kis mennyiségű, saját célú behozatalát is korlátozza az Európai Unió december 14-től érvényes új növényegészségügyi rendszere; ezentúl a külföldről hazatérő utazók a csomagjaikban csak növényegészségügyi bizonyítvánnyal hozhatnak be ültetésre szánt növényeket, terméseket és zöldségféléket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
16:43
FEL