Tovább készülhetnek a pályázatra

Határidő-módosítással segítik a vidéki térség fejlesztéseit.

A Vidékfejlesztési Program településfejlesztési pályázatának módosításáról döntött a Miniszterelnökség. Ezek részint egyes szakmai tartalmat, valamint a támogatási kérelmek benyújtási határidejét érintő változások, amelyek a projektek sikeres megvalósulását szolgálják. A Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése című pályázat módosításai közül fontos kiemelni a támogatási kérelmek benyújtási határidejének megváltozását. Az önkormányzatok, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek 2016. április 11. helyett 2016. április 21-től nyújthatják be pályázataikat az http://www.mvh.gov.hu weboldalon. A Miniszterelnökség célja, hogy a pályázóknak elegendő időt biztosítson a szükséges dokumentumok előkészítésére és kérelmek benyújtására.

A Miniszterelnökség felhívja a pályázók figyelmét arra is, hogy a Vidékfejlesztési Program, illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program közötti lehatárolás következtében változott a támogatható létesítmények köre. A funkciócsökkenés miatt a pályázati felhívásban forrásátcsoportosítás vált indokolttá. Ennek eredményeképpen a közösségi létesítmények energetikai korszerűsítésére 7,2 milliárd, míg a településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciójára és energetikai korszerűsítésére 16 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebből mind az egyházi jogi személyek és a nonprofit szervezetek, mind az önkormányzatok 8-8 milliárd forintra pályázhatnak.

A felhívás keretében nem támogatható a kizárólag gazdasági funkciót ellátó épületek belső részének felújítása, korszerűsítése és bővítése.

A módosított pályázati felhívás a http://www.szechenyi2020.hu oldalon lesz hamarosan elérhető.

MTI

Megosztás:

Címke: , , , , , ,