Tovább hömpölyög a 24 órás versfolyam Békéscsabán

2024. április 10. 11:13 | Fajó Attila

Immár 15 éve hagyományosan 24 órán keresztül olvasnak fel verseket a békéscsabai Jókai Színházban a magyar költészet napja előtt tisztelegve. Idén a teátrum színészművészei, színész hallgatói mellett a város közéleti szereplői, diákok, óvodások és önkéntesek is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

– Nagy öröm, hogy ennyien szeretitetek a verseket! – köszöntötte Seregi Zoltán, színházigazgató az idei 24 órás versfolyam nyitányára összegyűlt Lencsési Óvoda "hallgatóit". A gyerekeknek és a jelenlévő felnőtteknek gongszó adta tudtul, hogy a Művész Kávéházban egy egész napot szentelnek a magyar költészet remekeinek, minden órában más vendégekkel és más házigazdával a társulat tagjai közül. 

– Az is nagy öröm, hogy intézményünk ilyen különleges kezdeményezésnek adhat otthont. Hirdetni és népszerűsíteni kell a költészet szeretetét, hogy az emberek ne felejtsenek el olvasni és belekóstolni a művészet eme ágán termő gyümölcseibe – folytatta a direktor.

Az eseményt Varga Tamás alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte: fontos, hogy már ilyen kisgyermekként megszeressük a magyar irodalmat, megismerjük annak elévülhetetlen értékeit, melyet nem lehet elég korán magunkba szívni. 

Hozzátette, hogy a másfél évtizede futó program országos viszonylatban ugyan nem egyedülálló, de méltó megemelékezés és tisztelgés a magyar költészet napjához közeledve. 

Galéria

További programok »

FEL