A Jókai színház online versmondásra invitálja az irodalomkedvelőket

2020. április 8. 14:30 | Papp Ádám Sándor

„Versek a vesztegzárból” címmel invitálja az irodalomkedvelőket online versmondásra a Békéscsabai Jókai Színház társulata. A magyar költészet napján már több éve 24 órás versfolyamot szerveznek a teátrumban, azonban idén új megoldást kellett találni arra, hogy megemlékezzenek a jeles napról.

Több éves hagyomány már a Békéscsabai Jókai Színház életében, hogy 24 órás versmaratont szerveznek a magyar költészet napján. A programhoz minden évben közéleti személyiségek, politikusok, művészek, sportolók, nyugdíjasok, iskolások és óvodások is csatlakoznak. Idén azonban a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt elmarad a kulturális program. A teátrum munkatársai azonban online közzéteszik az irodalomkedvelők által videóüzenetben küldött verseket.

– Most online folyik az életünk és a kapcsolatunk is a közönséggel. A "Versek a vesztegzárból" című felhívásunk megteremti a lehetőségét annak, hogy bárki felmondjon egy verset a telefonjára, beküldje nekünk, és azt feltesszük a honlapra. Ezáltal online megteremtődik egy olyan helyzet mint a 24 órás versfolyamban volt – fogalmazott Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Péter Erika, Békés megyei Prima-díjas költő minden évben aktív résztvevője volt a színház által szervezett 24 órás versfolyamnak. Mint mondta: számára fontos ez a nap, hiszen a kortársköltők ilyenkor közelebb kerülhetnek a közönséghez. 

– Olyan műveket küldtem, amelyeket mostanában írtam, és kapcsolatban vannak a koronavírus-járvánnyal. Természetesen olyanokat is választottam, amelyek vidámak. Ha jó kedvű vagyok, akkor "gyerekzeteket" írok – árulta el a behir.hu kérdésére a költő.

A színház társulata április 10-én, pénteken 8 óráig várja az irodalomkedvelők felvételeit. A nagyközönség hétvégén, 24 órán keresztül hallhatja majd a verseket a színház közösségi-média felületein.

További programok »

Kultúra

Lehet, hogy Olaf Scholz nyitja meg Scholtz Endre kiállítását Berlinben?

Scholtz Endre, a békéscsabai festőművész szerint nem kizárt, hogy Németország alkancellárja, Berlin korábbi polgármestere, Olaf Scholz a rokona. Ugyanis mindkettejük családfája valaha az észak-németországi területeken szökött szárba. Ráadásul Schol(t)zból kevés van a világon. (Pláne Endréből.)
10:08
FEL