Tovább folytatódik az ivóvíz-gerincvezeték cseréje Gyulán

2021. november 12. 18:45 | behir.hu

A hírt a város polgármestere jelentette be.

"Az elmúlt 4 évben közel 6 kilométer ivóvíz gerincvezetéket cseréltünk ki új vezetékre" – emlékeztetett pénteken Görgényi Ernő. A gyulai polgármester arról is beszélt: ezekben a napokban újabb szakaszt, 205 méternyi ívóvíz-gerincvezetéket cserélik ki a Sinka utcában, ahol ezt követpen az utat is felújítják.

A városvezető közösségi oldalán közzétett közleményéből kiderül: az ívóvíz-vezetékek cseréje ugyan nem annyira látványos, de rendkívül fontos része az infrastrukturális fejlesztéseknek, ezért is végzik el ezeket a munkálatokat minden útfelújítás előtt. A Sinka utca mellett idén a Kiss Ernő utcában (140 m) és a Rulikowski utcában (378 m) is megtörténik a felújítás. 2018 óta összesen 16 helyszínen cserélték ki a vezetéket, ehhez jön az idei 3 helyszín.

Arra is emlékeztetett, hogy a szennyvízvezeték-hálózat és az ivóvízvezeték-hálózat vagyonelemeinek tulajdonosa Gyula Város Önkormányzata. A vagyonelemekért a Gyulai Közüzemi NKft. 2019-ig 35+35 millió Ft+ÁFA/év, 2020 óta pedig 30+30 millió Ft+ÁFA/év bérleti díjat fizet a városnak. A bérleti díj felhasználása szabályozott, az önkormányzat nem költheti bármire ezt a bevételt.

– Ezek a fejlesztések a Gyulai Közüzemi NKft. gördülő fejlesztési tervében szerepelnek, melyet a nemzetgazdaság stratégiai jelentőségű ágazatait felügyelő Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), a hazai energia- és közszolgáltatások piacának szabályozó hatósága hagyja jóvá. Ez a fejlesztési terv tartalmazza azokat a beruházásokat, melyeket az önkormányzat a befolyó bérleti díjból finanszíroz – tette hozzá Görgényi Ernő.

 

Galéria

További programok »

FEL