Tovább bővül a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

2017. február 6. 12:42 | Laczkó Viktória

330 millió forint támogatást nyert el a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. A Gazdasági és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán nyert összegből komplex ökoturisztikai fejlesztést terveznek az üzemeltetők.

A beruházás részeként dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója elmondta, százharminc méter hosszú és hat méter magasan húzódó lombkorona sétány, egy új interaktív Dél-Tiszántúli táj-, természeti- és kultúrtörténeti örökséget bemutató állandó kiállítást is létrehoznak, továbbá a látogatófogadás színvonalának fejlesztését is megvalósítják. Új fogadó kapu, tágas parkoló, büfé, ajándék bolt, sétautak, gyermek- és családbarát helyiségek is várják majd a természet szerelmeseit.

A beruházásnak köszönhetően természeti értékek védelme iránt fogékony turisták száma és a turisztikai bevételek is növekedhetnek. A jelenleg évi húszezer vendéget fogadó központ a tervek szerint megduplázza a látogatószámot: körülbelül 40-45 ezer turistára számítanak a fejlesztést követően.

Dankó Béla országgyűlési képviselő szerint már az elmúlt év is kiemelkedő volt, hat százalékos növekedés sikerült elérni a turizmus területén.

- Szarvas városának nagyon jó adottságai vannak, de ahhoz hogy meg tudják tartani, illetve növeljék a turizmust, kellenek az új attrakciók, mint amilyen ez a mostani is - tette hozzá a politikus.

A szarvasi állatpark állatállománya fajgazdagság tekintetében egyedülálló az országban, ahol nem csak a Körös–Maros Nemzeti Park, hanem Kárpát-medence vadon élő állatfajait is láthatják az érdeklődők. Közel negyven féle madár- és emlős illetve halfaj egyedei kaptak helyet a park területén.

Dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára kiemelte, a Kárpátmedence vadon elő fajainak egyik legfontosabb gyűjteménye tálalható a Körösvölgyi Látogatóközpontban, ezért is van nagy jelentősége a mostani beruházásnak

A száz százalékban Európai Uniós forrásból finanszírozott projekt előreláthatólag 2019. június harmincadikán zárul. A munkálatok ideje alatt a látogatók zavartalanul tekinthetik meg az Anna-liget huszonhét hektáros területét.

 

További programok »

FEL